Fitxer:Església de Santa Magdalena (Bonastre) - 2.jpg

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Fitxer original(4.288 × 3.216 píxels, mida del fitxer: 3,25 Mo, tipus MIME: image/jpeg)

Descripció a Commons

Resum

Descripció
Català: Església parroquial de Santa Maria Magdalena de Bonastre.

L’església es construí entre el 1833 i 1850, d’estil barroc classista. La portada està emmarcada per pilastres que sostenen un frontó triangular amb fornícula, amb una fornícula, amb l una reproducció de la imatge de Santa Magdalena que hi ha dins l’església. L’edifici consta d’una sola nau amb capelles laterals intercomunicades. L’interior és de planta de creu, amb un ampli creuer damunt del qual s’aixeca una cúpula amb petxines. Sota un templet amb una columnata que li dona un aire magnificent s’hi troba l’estàtua de la patrona, santa Magdalena, amb els símbols de la creu, la calavera i l’àmfora i un conjunt de set llànties que són obra de Josep Maria Jujol, com també les dues peces més valuoses de l’església: la pica baptismal i el sagrari obres del mateix autor. Després de la guerra civil fou restaurada per l’arquitecte Josep Maria Jujol, durant els anys 1941-1944. La mare de l’arquitecte es deia Teresa i era filla de Bonastre.

En el costat dret de la façana s’aixeca el campanar, de quatre cossos i cobert amb cúpula. Hi ha tres campanes.

A l’altra banda de l’església hi trobem la rectoria, que comunica amb l’església i també amb la plaça de l’Església i l’hort de la rectoria, ara convertit en parc infantil, però en altres temps tenia una sínia, la bassa que encara es conserva, pou, i allí s’hi feien tots els productes d’horta que servien per a la manutenció dels residents de la rectoria. Queda com a record la figuera, símbol des del temps dels romans i abans i tot, de signe d’hospitalitat.

(Joan Vilaseca i Figueras, 2018)
Data
Font Treball propi
Autor Crespinell

Llicència

Jo, el titular dels drets d'autor d'aquest treball, el public sota la següent llicència:
w:ca:Creative Commons
reconeixement compartir igual
This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International license.
Sou lliure de:
  • compartir – copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra
  • adaptar – fer-ne obres derivades
Amb les condicions següents:
  • reconeixement – Heu de donar la informació adequada sobre l'autor, proporcionar un enllaç a la llicència i indicar si s'han realitzat canvis. Podeu fer-ho amb qualsevol mitjà raonable, però de cap manera no suggereixi que l'autor us dóna suport o aprova l'ús que en feu.
  • compartir igual – Si modifiqueu, transformeu, o generareu amb el material, haureu de distribuir les vostres contribucions sota una llicència similar o una de compatible com l'original

Llegendes

Afegeix una explicació d'una línia del que representa aquest fitxer

Elements representats en aquest fitxer

representa l'entitat

0,000625 segon

4,7 mil·límetre

Historial del fitxer

Cliqueu una data/hora per veure el fitxer tal com era aleshores.

Data/horaMiniaturaDimensionsUsuari/aComentari
actual23:26, 28 març 2018Miniatura per a la versió del 23:26, 28 març 20184.288 × 3.216 (3,25 Mo)Embedded Data BotThis file contains embedded data: After 3.2MiB (3404675 bytes, via Ending): Identified type: image/jpeg (JPEG image data, baseline, precision 8, 640x480, frames 3)
23:26, 28 març 2018Miniatura per a la versió del 23:26, 28 març 20184.288 × 3.216 (3,35 Mo)CrespinellCross-wiki upload from ca.wikipedia.org

La pàgina següent utilitza aquest fitxer:

Ús global del fitxer

Utilització d'aquest fitxer en altres wikis:

Metadades