Vés al contingut

Forn d'oli de ginebre de Mataret

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Forn d'oli de ginebre de Mataret
Dades
TipusForn d'oli de ginebre Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaPià (Solsonès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióEntre una cruïlla de camins, paratge de Mataret Modifica el valor a Wikidata
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC49080 Modifica el valor a Wikidata

El Forn d'oli de ginebre de Mataret és una obra de Navès (Solsonès) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Forn de pega d'oli de ginebre situat entre dos camins en un paratge boscós anomenat Mataret a prop del nucli de Pià al municipi de Navès. És de planta circular i està excavat sota el nivell del terreny. La part interior voltada està revestida i té una fondària de pou d'uns 3 m i un diàmetre superior a 1,7 m. A la part inferior del pou es troba el dipòsit de recollida de la pega, també excavat i d'estructura circular, el qual té una fondària d'1,5 m i un diàmetre aproximat d'1 m. El conjunt i el seu interior es troben parcialment envaïts per la vegetació circumdant. Al costat del forn s'observa una construcció de la qual només es conserven restes d'una paret de pedra i algunes teules al terra que podria correspondre a un antic refugi o barraca dels treballadors.[1]

Referències[modifica]

  1. «Forn d'oli de ginebre de Mataret». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 18 agost 2021].