Vés al contingut

Francesc Bellver i Llop

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrancesc Bellver i Llop

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixementsegle XVIII Modifica el valor a Wikidata
València Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle XIX Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescultor Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsFrancesc Bellver i Collazos, José Bellver y Collazos, Mariano Bellver y Collazos Modifica el valor a Wikidata
GermansPere Bellver i Llop Modifica el valor a Wikidata

Francesc Bellver i Llop (València, s. XVIII - Àvila, ca. 1825) va ser un escultor valencià.

Nascut a València a inicis de la segona meitat de segle xviii.[1] Germà del també escultor Pere Bellver i Llop. Està documentat optant als premis de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles el 1798, i deu anys més va presentar-se al concurs obert de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Ferran. La paralització dels estudis de l'acadèmia a causa de la guerra del francès és causa de l'escàs nombre i la poca importància de les seves obres. Els seus fills, Francisco, José i Mariano, van ser importants escultors.[2][3] Per tant, Bellver és considerat l'iniciador d'una important dinastia d'escultors que van dominar tot el segle XIX. Es desconeix la data de la seva mort, però segurament va ser a Àvila vers el 1825.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Diccionario enciclopédico hispano-americano de literatura, ciencias y artes (en castellà). vol. 3. Barcelona: Montaner y Simón, 1888, p. 438. 
  2. Ossorio y Bernard, Manuel. Galería biográfica de artistas españoles del siglo XIX (en castellà). vol. 1. Madrid: Imprenta de Ramon Moreno, 1868, p. 73. 
  3. Ceán Bermúdez, Juan Agustín. Diccionario histórico de los más ilustres profesores de las bellas artes en España (en castellà). vol. 2. Madrid: Tipografía de los Huérfanos, 1889, p. 54.