Fundació Kovacs

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula d'organitzacióFundació Kovacs
Dades bàsiques
Tipus entitat fundació
Història
Fundació 1986 a Palma
Organització i govern
Seu central Vista-down.png
Altres dades
Premi(s)

Web Lloc web oficial

Modifica dades a Wikidata

Fundació Kovacs és una fundació creada el 1986 a Palma i que treballa en els àmbits de la investigació mèdica, l'assistència sanitària, la formació de professionals i la promoció de la salut pública. El president d'honor és el rei Joan Carles I i el president del patronat el dr. Francisco M. Kovacs. Està especialitzada en les malalties de l'esquena, que afecten un alt percentatge de la població i generen un important cost.

Ha promogut la investigació mèdica balear, fomentant la projecció internacional dels estudis, tant en revistes científiques especialitzades, com en els mitjans de comunicació amb més difusió mundial. Als seus projectes d'investigació participen 414 metges de 14 països, sempre coordinats i dirigits des de Palma. Aquestes xifres la converteixen en la principal entitat investigadora d'Espanya i Hispanoamèrica dins l'àmbit de les malalties d'esquena.

Quant a l'assistència sanitària, ha constituït 8 Unitats de l'Esquena a tota Espanya, entre les quals la de Palma fou la primera. També ha establert una línia de col·laboració amb el Servei de Salut de les Illes Balears per a la implantació de la intervenció neuroflexoteràpica per als casos de subaguts i crònics. Ha impartit seminaris per facilitar l'actualització dels coneixements mèdics entre els metges de les Illes Balears. Disposa d'un web de consulta gratuïta, on es divulguen els articles científics sobre malalties d'esquena. També ha dut a terme campanyes d'educació sanitària enfocades als col·lectius més exposats. El 2004 va rebre el Premi Ramon Llull. Actualment tenen la seva seu central a Palma.

Enllaços externs[modifica]