Garfield (personatge)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeGarfield

Modifica el valor a Wikidata
Tipusgat antropomòrfic
personatge animat
personatge de còmic Modifica el valor a Wikidata
EpònimJames Garfield Davis Modifica el valor a Wikidata
Creat perJim Davis
Interpretat perLonrenzo Music
Bill Murray
Actor de veuScott Beach (anuncis inicials, Fantastic Funnies)
Lorenzo Music (1982-1994)
Frank Welker (2007-present)
Bill Murray (live-action/pel·lícules CGI)
Data de creació19 de juny de 1978
Context
Present a l'obraGarfield, Garfield, Garfield Gets Real, Garfield i els seus amics, The Garfield Show, Garfield's Pet Force, Garfield's Fun Fest, Garfield, Garfield 2, Jon i Nickelodeon All-Star Brawl Modifica el valor a Wikidata
Universunivers Garfield Modifica el valor a Wikidata
Primera aparicióTira còmica Garfield
(19 de juny de 1978)
Dades
EspècieGat tigrat
GènereMascle
Naixement19 de juny de 1978
Família
FamíliaJon Arbuckle (propietari)
Odie
Raoul (germanastre)
ParellaArlene Modifica el valor a Wikidata
CònjugeArlene (parella)
ParentsSonja
Altres
HabilitatsPot devorar una lasanya en segons
Propietat dejames Arbuckle
Goodreads character: 12613

Garfield és un personatge de ficció i el protagonista que dona nom a la tira de còmic Garfield, creada per Jim Davis. La tira se centra en Garfield i el retrata com un gat tigrat taronja, gandul, gras i cínic. A ell li encanta la lasanya i el cafè, i alhora odia els dilluns, en Nermal i les panses. Garfield relaciona amb molts per la seva passió pel menjar, per la seva habilitat a menjar en excés i la seva manca de motivació per sortir. El seu hobby preferit és dormir i per ell "Diet is 'die' with a 'T'." (literalment 'Dieta és 'morir' amb una 'T'; joc de paraules amb les paraules "die", morir, i 'diet', dieta). També diu repetidament "Odio els dilluns".

Garfield va néixer el 19 de juny de 1978 a la cuina del restaurant italià Mamma Leoni i pesava recent-nascut 5 lliures i 6 unces. Només nàixer ja li encantava la lasanya. Des de llavors, sempre ha tingut predilecció pel menjar.[1] Tanmateix, el propietari del restaurant Mamma Leoni ha d'escollir entre quedar-se en Garfield o abaixar la persiana del restaurant per manca de pasta; així doncs, Garfield és venut a una botiga d'animals. Més endavant, Garfield es troba accidentalment amb la seva mare de nou la Nit de Nadal i es troba amb el seu avi (al costat de la seva mare) per primera vegada.[2]

Nom[modifica]

Jim Davis va escollir el nom de Garfield pel seu avi, James Garfield Davis, el qual va ser anomenat President James A. Garfield.[3] Segons una entrevista amb Jim Davis en el segon llibre recopilatori de Garfield, Garfield Gains Weight, el nom "Garfield" li fa pensar en "... Un gat gras...o en un Sant Bernard... o una línia neta de roba interior tèrmica".

Actors de veu[modifica]

Diversos actors han interpretat en Garfield en les diferents aparicions d'aquest personatge en les pantalles:

Referències[modifica]

  1. Garfield: His 9 Lives
  2. Garfield on the Town
  3. «Jim Davis: The Man Behind the Cat». Pressroom.garfield.com, 19-06-1978. Arxivat de l'original el 2014-04-11. [Consulta: 2 juliol 2010].