Grand Beatbox Battle

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentGrand Beatbox Battle
Tipusesdeveniment recurrent
competició
concurs musical Modifica el valor a Wikidata
Vigència2009 Modifica el valor a Wikidata - 

Lloc webgrandbeatboxbattle.ch Modifica el valor a Wikidata

La Grand Beatbox Battle (abreviadament GBB) es un event internacional on es reuneixen alguns dels millors beatboxers del món per a competir i batallar en diverses categories. Aquest esdeveniment és organitzat per la companyia SwissBeatbox des de la seua primera edició en 2009.

Història[modifica]

La GBB va ser duta a terme per primera vegada l’any 2009 a Suïssa organitzat per SwissBeatbox y el seu actual CEO “Pepouni”.[1] Originalment es tractava de una competició únicament per a Suïssa però que a l’any 2011 va convertir-se en un event internacional. Els competidors podien accedir a competir a l'event mitjançant “Wildcards” (vídeos classificatoris que eren jutjats per un jurat prèviament designat) o gràcies a invitacions. L'event va anar guanyant importància i aficionats fins al punt d’obrir-se a noves categories dins del beatbox com la categoria Loopstation (afegida al 2013), Tag Team (afegida al 2016) o les categories Crew y Tag Team Loopstation (afegides al 2021).[2]

Categories[modifica]

Les categories que participen a la GBB són les següents:[3]

  • Solo (des de 2009): Categoria individual on els beatboxers classificats afronten  primer una ronda d’eliminació individual o “Showcase” i si avancen a la següent ronda (ho decideix açò el jurat de la categoria designat) s’enfronten entre ells en format d’eliminatòria de quarts, semifinals i final.
  • Solo Loopstation (des de 2013): Categoria individual amb Loopstation on els beatboxers classificats afronten  primer una ronda d’eliminació individual o “Showcase” i si avancen a la següent ronda (ho decideix açò el jurat de la categoria designat) s’enfronten entre ells en format d’eliminatòria de semifinal i final.
  • Tag Team (des de 2016): Categoria per parelles on els beatboxers classificats afronten  primer una ronda d’eliminació individual o “Showcase” i si avancen a la següent ronda (ho decideix açò el jurat de la categoria designat) s’enfronten entre ells en format d’eliminatòria de quarts, semifinals i final.
  • Tag Team Loopstation (des de 2021): Categoria per parelles amb 2 Loopstations on els beatboxers classificats realitzen una ronda d’eliminació individual o “Showcase” que servirà per decidir que parella es la guanyadora
  • Crew (des de 2021): Categoria per equips de entre 3-5 beatboxers on els classificats realitzen una ronda d’eliminació o “Showcase” que servirà per decidir quina parella és la guanyadora

Format[modifica]

El format tradicional depèn de la categoria:[3]

Solo Solo Loopstation Tag Team Tag Team Loopstation Crew
Classificació Wildcard o invitació Wildcard o invitació Wildcard o invitació Wildcard o invitació Wildcard o invitació
Showcase / Ronda eliminació individual 4 mins 5 mins 4 mins 5-6 mins 6 mins
Ronda batalla 2x90seg 2x180seg 2x90seg - -

Referències[modifica]

  1. «Pepouni» (en anglès americà), 25-09-2014. [Consulta: 8 desembre 2021].
  2. «About Grand Beatbox Battle» (en anglès americà), 06-09-2017. [Consulta: 8 desembre 2021].
  3. 3,0 3,1 «GRAND BEATBOX BATTLE | By Swissbeatbox» (en alemany). Arxivat de l'original el 2021-09-09. [Consulta: 8 desembre 2021].