Grego Acebedo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGrego Acebedo

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement31 març 1987 Modifica el valor a Wikidata (37 anys)
Almargen (Província de Màlaga) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióartista visual Modifica el valor a Wikidata
Activitat2015 Modifica el valor a Wikidata –

Gregorio Acebedo García (Almargen, 31 de març de 1987), més conegut com a Grego Acebedo, és un artista plàstic que ha desenvolupat la seua carrera artística en l'àmbit del graffiti i la creació de Falles i Fogueres. A través de l'artista faller Juan Lluch entra en el món de les Falles, dins del qual té com un dels seus referents al borrianenc Vicent Martínez.[1]

La seua experiència en el món de l'art urbà fa que les seues obres tinguen molts trets d'aquesta disciplina. L'esculptura i la pintura de les seues Falles transporta al volum les expressions i composicions habituals de les creacions artístiques vinculades al street art. Atorga una importància capital a la tria de color per als seus treballs.[2] No sembla estrany que el seu coneixement profund del panorama internacional de l'art de carrer el duga a col·laborar amb Dulk, qui realitza per a Grego dissenys per alguns dels seus cadafals infantils.

Planta les seues primeres Falles infantils en 2014 a Benicarló a les demarcacions de Nou Barri i L'Embut.[2] Un any després aconsegueix el Ninot Indultat de les Falles de la localitat del Baix Maestrat i es produeix la seua incursió a les Falles de València a la façana marítima creant la primera Falla infantil a Escalante - Marina.[1]En 2016 obté el tercer premi de secció especial de les Falles de Torrent amb Ramon y Cajal. A més d'aquestes comissions també comptaran amb ell Andrés Piles - Salvador Tuset, Passeig Albereda - Avinguda França i Comte de Salvatierra - Cirilo Amorós. Amb aquesta última realitza la primera Falla infantil en la Secció Especial del Cap i Casal dedicada a la comunicació.[3] En 2020 oferirà de nou la seua creativitat amb una Falla dedicada a la muntanya i la vida en la natura.[4]

A les Fogueres d'Alacant arranca en 2018 quan junt a Fernando Foix debuta en categoria especial amb "Trappist-1", un treball de caràcter futurista amb una composició completament aèria que gaudirà d'una excel·lent acollida fent-se amb el segon premi. Aquesta unió artística continuarà a l'any següent al mateix districte comptant amb el disseny de Carlos Corredera. Obtenen el ninot indultat i el tercer premi amb "Un gir copernicà", foguera que jugant amb el concepte de gir llança als infants un missatge d'igualtat i diversitat dins de la societat actual.[5]

La comissió Plaça Doctor Collado el distingeix amb el Premi Salvador Debón a l'artista revelació en 2017. Un any després en 2018 guanya el premi al millor ninot de portada organitzat per la revista Actualidad Fallera amb la figura presentada a l'exposició del ninot de València per la comissió Passeig Albereda - Avinguda França.[6]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Gascón Rocha, Miquel Àngel; Manchón Pau, Pedro «Benicarló a l'abordatge: viatge d'anada i tornada. Efectes colaterals de la pirateria fallera». Llibret 2019 Falla Barri Sant Gregori, 10-02-2019, pàg. 144 - 163.
  2. 2,0 2,1 Belda Furió, Juan «Grego Acebedo. Parlem amb el nostre artista infantil». Llibret Comte Salvatierra - Cirilo Amorós 2018, 25-02-2019, pàg. 18 - 19.
  3. «La falla infantil del Mercado de Colón muestra distintas formas de comunicación» (en castellà). Agència EFE, 15-03-2019. [Consulta: 11 febrer 2020].
  4. «Unas fallas infantiles con pocos bailes de artistas» (en castellà). Las Provincias, 04-12-2019. [Consulta: 11 febrer 2020].
  5. «Sèneca repite ninot indultat con la escena de la mujer embarazada de Gallego y Algarra» (en castellà). Información, 06-06-2019. [Consulta: 10 febrer 2020].
  6. «Grego Acebedo y Avenida de Francia ganan el premio al Mejor Ninot de Portada de Actualidad Fallera» (en castellà). Actualidad Fallera, 16-02-2018. [Consulta: 11 febrer 2020].

Enllaços externs[modifica]