Vés al contingut

HMS Triumph (N18)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de vaixellHMS Triumph (N18) Modifica el valor a Wikidata
DrassanaVickers Shipbuilding and Engineering Modifica el valor a Wikidata
Lloc de produccióBarrow-in-Furness Modifica el valor a Wikidata
País de registre
Historial
Col·locació de quilla
19 març 1937
Avarament
16 febrer 1938
Assignació
2 maig 1939 Modifica el valor a Wikidata
Operador/s
Característiques tècniques
Tipussubmarí Modifica el valor a Wikidata
Classeclasse T Modifica el valor a Wikidata
Més informació
ConflictesSegona Guerra Mundial Modifica el valor a Wikidata

El HMS Triumph (N18) va ser un submarí de classe T de la Royal Navy. Vickers li va col·locar la quilla a Barrow-in-Furness i avarat el 1938. El vaixell es va perdre en trànsit el 1942, amb una tripulació de 64 persones, i el seu destí es desconeixia fins que el derelicte va ser redescobert el juny de 2023.

Carrera[modifica]

A l'inici de la Segona Guerra Mundial, el Triumph era membre de la 2a Flotilla Submarina. Del 26 al 29 d'agost de 1939, la flotilla es va desplegar a les seves bases de guerra a Dundee i Blyth.[1]

Aigües locals[modifica]

El 26 de desembre de 1939, el Triumph va colpejar una mina alemanya al mar del Nord. Va perdre 18 peus (5,5 m) de la proa quan va ser volat. El seu casc de pressió també va ser danyat, però els seus torpedes no van detonar. Va aconseguir tornar a casa sota la protecció d'avions de caça i destructors, i va estar en reparació a Chatham Dockyard fins al 27 de setembre de 1940.

Mediterrània[modifica]

Operant a la Mediterrània des de principis de 1941, el Triumph va enfonsar els mercants italians Marzamemi, Colomba Lofaro, Ninfea, Monrosa, els patrullers auxiliars italians V 136 / Tugnin F, Valoroso, V 190 / Frieda i el V 137 / Trio Frassinetti, i el vaixell de salvament Hercules, el mercant alemany Luvsee i els velers grecs Panagiotis i Aghia Paraskevi. També va danyar el creuer mercant armat italià Ramb III , els petrolers italians Ardor i Poseidone, el mercant italià Sidamo i el mercant alemany Norburg.

El juny de 1941 va enfonsar el submarí italià Salpa prop del nord d'Egipte.

  1. Rohwer, p.1