Habitatge a la rambla de Sant Just, 30

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Habitatge a la rambla de Sant Just, 30
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióS. XX
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Just Desvern (Baix Llobregat) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióRbla. de Sant Just, 30
Map
 41° 22′ 56″ N, 2° 04′ 28″ E / 41.38236°N,2.07446°E / 41.38236; 2.07446
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC49612 Modifica el valor a Wikidata

L'Habitatge a la rambla de Sant Just, 30 és una obra de Sant Just Desvern (Baix Llobregat) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Es tracta d'un habitatge unifamiliar construït en una de les zones més privilegiades de Sant Just Desvern, on dominen les construccions baixes i aïllades, molt a prop del denominat Parador, lloc d'arribada i de partença del transport públic de la vila. L'habitatge és en cantonera de planta baixa, pis i amb una torratxa prismàtica en un dels costats que dona lloc a una planta més, a manera de golfes. Està precedida d'una petita zona de jardí que la privatitza del pas de vianants. Aquesta zona conserva en la composició una clara simetria amb la porta d'accés en arc de mig punt centralitzada, a banda i banda, finestres amb sobrefinestres que tot i ser allindades recreen visualment la forma corbada. En la planta pis destaca el balcó amb brèndoles de ferro central i en la imposta figura inscrita la data "1923". La coberta és en teules àrabs amb una cornisa que recorda la solució de les edificacions vernaculars. Tot el parament està estucat i restaurat recentment.[1]

Referències[modifica]

  1. «Habitatge a la rambla de Sant Just, 30». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. [Consulta: 6 agost 2021].