Vés al contingut

Habitatge al carrer Major, 37 (Hostalric)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula edifici
Infotaula edifici
Major, 37
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXIX
Característiques
Estil arquitectònicEclecticisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaHostalric (Selva) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Major, 37. Hostalric (Selva)
Map
 41° 45′ N, 2° 38′ E / 41.75°N,2.64°E / 41.75; 2.64
IPA
IdentificadorIPAC: 33674

L'edifici situat al carrer Major, 37 és una obra del municipi d'Hostalric (Selva) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És una casa entre mitgeres situada al nucli urbà, al carrer Major.[1] Consta de planta baixa, dos pisos i terrat.[1] A la planta baixa hi ha un encoixinat. Actualment hi ha la galeria d'art de la família Dauder i una porta. Al segon pis la façana és arrebossada hi ha un gran finestral (amb llinda que imita un arc conopial però invertit) amb balcó que ocupa gran part de la façana, amb una barana de ferro forjat i sostingut per mènsules. El segon pis segueix la mateixa estructura del primer, però les dimensions són més reduïdes.[1] Als laterals de l'edifici unes pilastres estriades amb uns capitells amb uns motius ovulars que sostenten falsament, les cornises horitzontals que separan cada pis visualment.[1] L'edifici està per un terrat amb una barana feta d'obra.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Habitatge al carrer Major, 37
  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 «Major, 37». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 4 novembre 2014].