Habitatge al carrer Príncep de Bergara, 10 (l'Hospitalet de Llobregat)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Habitatge al carrer Príncep de Bergara, 10
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX (1927)
Característiques
Estil arquitectònicNoucentisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administratival'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Príncep de Bergara, 10.
Map
 41° 22′ N, 2° 06′ E / 41.36°N,2.1°E / 41.36; 2.1
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC20660 Modifica el valor a Wikidata

L'habitatge al carrer Príncep de Bergara número 10 és un edifici noucentista protegit com a bé cultural d'interès local a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès).

Descripció[modifica]

És un edifici entre mitgeres de planta baixa, dos pisos i terrat. La disposició de la façana és simètrica, amb dos balcons al primer i segon pis i la porta principal al centre de la planta baixa. Cada balcó té dues finestres que tenen la llinda i els brancals fets amb maó vist. La planta baixa va ser modificada i s'hi va posar un arrebossat uniforme de ciment. El primer i segon pis estan profusament decorats amb esgrafiats que representen gerros y flors, separant les obertures, amb rajoles de ceràmica i amb plafons de trencadís. Sobre la porta hi ha una composició en trencadís on es pot llegir "AÑO 1927". Fins i tot el voladís dels balcons està decorats amb ceràmica. El terrat queda tancat per uns petits murs de maó units per gelosia.

Història[modifica]

L'aparença no és ostentosa però sí un xic refinada i harmònica, amb un gran cromatisme, resultant dels materials emprats i les arts aplicades: maó vist al terrat i emmarcant les finestres; franges de rajoleta vidriada que marquen els diferents ordres i en alguns casos, rajoleta policroma trencada imitant mosaic i situada a la base dels balcons; esgrafiats amb temes florals i ferro laminat imitant forjats.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Habitatge al carrer Príncep de Bergara, 10