Hoenn

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de geografia físicaHoenn
TipusRegió Pokémon modifica
Obraunivers Pokémon modifica

Hoenn (Hoenn en anglès i ホウエン地方 en japonès) és una regió del món de Pokémon inspirada en l'illa japonesa de Kyushu.[1] És l'escenari de Pokémon Ruby, Pokémon Sapphire, Pokémon Emerald i els seus remakes.[2]

Hoenn és la primera regió Pokémon en la qual hi ha canvis de clima (onades de calor, pluja intensa, pluja de cendres, tempestes de sorra, etc.), tot i que encara no inclou en cicle nit i dia. Consta sols del període diürn. Els pobles i les ciutats no són totes d'iguals tipus, ja que hi ha ciutats dins d'un volcà o amb cases a dalt dels arbres. Les dues grans ciutats són ciutat Portual i ciutat Calagua, les quals estan comunicades per un ferri que es posa en marxa quan t'has passat la lliga Pokèmon i tens el títol de campió.

Aquesta regió apareix als jocs de Pokémon Rubí, Zafiro i Esmeralda (en castellà). A la sèrie Pokémon apareix a la sisena, setena i vuitena temporada.

El desig dels fans que es fessin remakes de Pokémon Ruby i Pokémon Sapphire va donar peu al meme «Hoenn Confirmed», que feia broma sobre suposats indicis ocults en altres jocs de Pokémon que confirmarien els remakes. L'abril del 2014 es van presentar els remakes, titulats Pokémon OmegaRuby i Pokémon AlphaSapphire.[3]

Referències[modifica]

  1. MacDonald, K. «The Hidden Meaning Behind the Name of One Pokemon Region» (en anglès). Kotaku UK, 29-01-2015. [Consulta: 19 octubre 2015].
  2. Alexison, B. «Game Plot Analysis – The Hoenn Games» (en anglès). The BBS Magazine, 2015. [Consulta: 19 octubre 2015].
  3. Espeon64LP. «Hoenn Confirmed» (en anglès). Know Your Meme, 2012. [Consulta: 19 octubre 2015].