Huracà de Belize de 1931

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Huracà de Belize del 1931)
Huracà de Belize de 1931
Categoria 3 huracà (SSHS)
Convent a la ciutat de Belize el 1931, després del pas de l'huracà
Convent a la ciutat de Belize el 1931, després del pas de l'huracà
Formació 5 de setembre de 1931
Dissipació 12 de setembre de 1931
Vents
màxims
205 km/h (125 mph) (durant 1 minut)
Pressió mínima Desconeguda
Víctimes mortals
Danys materials Desconeguts
Regions
afectades
Belize, Mèxic
Forma part de la
Temporada d'huracans de l'Atlàntic de 1931

L'huracà de Belize de 1931 va ser un huracà devastador de categoria 3 que va colpejar la ciutat de Belize el 10 de setembre de 1931 i deixava al seu pas unes 2.5000 víctimes mortals. Tanmateix, no es va acostar a la força de l'huracà Hattie de 1961, que segueix sent tant l'huracà més mortífer, com el desastre natural, en la història de Belize. A banda de malmetre la capital, també va devastar tota la costa nord del país.

Trajectòria del cicló.

A principis de setembre, l'huracà es generà com una tempesta tropical a l'est de Barbados que es movia en direcció oest a través del Carib. La tempesta no es va reforçar més enllà de l'estatus de tempesta tropical durant els seus primers quatre dies, però s'intensificava ràpidament el 10 de setembre convertint-se en un gran huracà amb vents de 201 km/h vents quan colpejava la ciutat de Belize. La sobreintensitat de tempesta de l'huracà devastava aquesta ciutat costanera.

El 10 de setembre és festa nacional a Belize on celebren la desfeta dels espanyols en la Batalla de St George's Caye. Aquest fet i les dificultats de predir la trajectòria i la intensitat dels huracans en aquella època van contribuir en l'alt nombre de víctimes mortals.

La tempesta llavors es va moure cap al golf de Campeche i feia una segona recalada prop de Veracruz, Mèxic, abans de dissipar-se interior enllà.

Bibliografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Huracà de Belize de 1931