Institut Català de l'Energia

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: ICAEN)
Salta a: navegació, cerca
Infotaula d'organitzacióInstitut Català de l'Energia
Dades bàsiques
Tipus entitat agència governamental
Història
Fundació 1991
Organització i govern
Seu central 

Web Lloc web oficial
Twitter: energiacat
Modifica dades a Wikidata

L'Institut Català d'Energia és una entitat de dret públic, creada pel Parlament de Catalunya mitjançant la Llei 9/1991 de 3 de maig (DOGC núm. 1.440). La seva directora és Assumpta Farran des de 2016.

L'Institut s'adscriu al Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, té personalitat jurídica pròpia i l'activitat que du a terme s'ajusta a l'ordenament jurídic privat.

L'Institut neix amb l'àmplia voluntat d'integrar-se en el teixit socio-econòmic català per promoure que es duguin a terme projectes d'innovació tecnològica, tant en el sector industrial com en el terciari i el de transport, i compta amb el suport de tots els agents relacionats amb l'energia, com ara els productors, els usuaris, les associacions professionals, els fabricants d'equips i les empreses d'enginyeria.

L'Institut Català d'Energia té dos òrgans de govern: el Consell d'Administració i la Directora.

El Consell d'Administració és l'òrgan de direcció i control de l'Institut, i en formen part el president, que és el conseller del Departament d'Empresa i Ocupació, el vicepresident, que és el Director general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial, la Directora de l'Institut i sis vocals representants de l'Administració. Compta, a més a més, amb l'orientació i l'assistència d'un Consell Assessor, de caràcter consultiu, en el qual hi ha representades personalitats de l'àmbit energètic.

Missió[modifica]

L'Institut Català d'Energia té per finalitat l'impuls i realització d'iniciatives i de programes d'actuació per a la recerca, l'estudi i el suport de les actuacions de coneixement, desenvolupament i aplicació de les tecnologies energètiques, incloses les renovables, la millora de l'estalvi i l'eficiència energètica, el foment de l'ús racional de l'energia i, en general, l'òptima gestió dels recursos energètics en els diferents sectors econòmics de Catalunya.

Línies d'actuació[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]