Institut Català d'Energia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióInstitut Català d'Energia
Dades
Tipusagència governamental Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1991
Governança corporativa
Seu
Entitat matriuDepartament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya Modifica el valor a Wikidata

Lloc webicaen.cat Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): energiacat Modifica el valor a Wikidata

L'Institut Català d'Energia és una entitat de dret públic, creada pel Parlament de Catalunya mitjançant la Llei 9/1991 de 3 de maig (DOGC núm. 1.440).[1] Des de juny de 2021, la seva directora és Marta Morera.[2] Anteriorment, ho havia sigut Manel Torrent i Aixa, des de 2018.[3]

L'Institut s'adscriu al Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, té personalitat jurídica pròpia i l'activitat que du a terme s'ajusta a l'ordenament jurídic privat.

L'Institut Català d'Energia és l'entitat de la Generalitat de Catalunya encarregada d'elaborar i dur a terme la política energètica catalana, especialment en el camp de la millora de l'estalvi i l'eficiència energètica i el desenvolupament de les energies renovables.

L'Institut Català d'Energia té dos òrgans de govern: el Consell d'Administració i la Direcció.

El Consell d'Administració és l'òrgan de direcció i control de l'Institut, i en formen part el president, que és el conseller del Departament d'Empresa i Ocupació, el vicepresident, que és el Director general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial, la Directora de l'Institut i sis vocals representants de l'Administració. Compta, a més a més, amb l'orientació i l'assistència d'un Consell Assessor, de caràcter consultiu, en el qual hi ha representades personalitats de l'àmbit energètic.

Missió[modifica]

L'Institut Català d'Energia té per finalitat l'impuls i realització d'iniciatives i de programes d'actuació per a la recerca, l'estudi i el suport de les actuacions de coneixement, desenvolupament i aplicació de les tecnologies energètiques, incloses les renovables, la millora de l'estalvi i l'eficiència energètica, el foment de l'ús racional de l'energia i, en general, l'òptima gestió dels recursos energètics en els diferents sectors econòmics de Catalunya.

Línies d'actuació[modifica]

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Document». [Consulta: 19 octubre 2021].
  2. NacióRipollès. «Marta Morera, nova directora de l'Institut Català d'Energia | NacióRipollès». [Consulta: 19 octubre 2021].
  3. «Manel Torrent Aixa, nou Director de l'Institut Català d'Energia». Arxivat de l'original el 2018-10-30. [Consulta: 30 octubre 2018].

Enllaços externs[modifica]