Indis Snake

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de grup humàIndis Snake
Tipusètnia Modifica el valor a Wikidata
Ma-wo-ma, líder d'uns 3.000 indis Snake del segle xix, retrat d'Alfred Jacob Miller al Walters Art Museum.

Indis Snake (de l'anglès Snake Indians) és un nom col·lectiu donat als grups amerindis paiute del nord, bannock i xoixoni.

El terme va ser utilitzat ja en 1739 pel comerciant i explorador francès Pierre Gaultier de Varennes, Sieur de la Vérendrye quan va descriure el que va sentir dels Gens du Serpent ("gent de la serp") als mandan. Aquest és probablement el primer esment escrit del poble xoixoni. El terme "snakes" també s'utilitza per referir-se al xoixoni per exploradors britànics David Thompson i Anthony Henday.[1]

Aquest terme va ser àmpliament utilitzat pels immigrants americans al camí d'Oregon a les valls del riu Snake i del riu Owyhee al sud d'Idaho i a l'est d'Oregon.[2][3] El terme "Snake Indian" més tard va incloure les tribus paiute del nord trobades a les conques entre la Serralada de les Cascades i les valls entre Oregon, el nord de Nevada i nord-est de Califòrnia. Aquestes pobles foren els oponents dels voluntaris de Califòrnia i Oregon i Exèrcit dels Estats Units d'Amèrica, a la Guerra Snake.

Referències[modifica]

  1. [enllaç sense format] http://segonku.unl.edu/~ahodge/index.html Arxivat 2013-06-20 at Archive.is
  2. Bancroft, Hubert Howe. History of Oregon, Volume II, 1848-1888. The History Company, San Francisco, 1888, p.462 note 4.
  3. «Wyoming History - Shoshoni and the Seeds of Change». Wwcc.cc.wy.us. Arxivat de l'original el 2012-06-27. [Consulta: 26 març 2013].

Vegeu també[modifica]