Inevitable

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaInevitable
Fitxa
DireccióJorge Algora Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióSusana Maceiras
Luis Sartor
GuióJorge Algora i Héctor Carré Menéndez Modifica el valor a Wikidata
MúsicaBerrogüetto (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FotografiaSuso Bello
MuntatgeGuillermo Represa del Río Modifica el valor a Wikidata
ProductoraTelevisión de Galicia Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenArgentina Modifica el valor a Wikidata
Estrena2014 Modifica el valor a Wikidata
Durada97 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt2618936 Filmaffinity: 540893 Rottentomatoes: m/inevitable Letterboxd: inevitable Allmovie: v595122 TMDB.org: 257487 Modifica el valor a Wikidata

Inevitable és una pel·lícula filmada en color coproducció de l'Argentina i Espanya dirigida per Jorge Algora segons el seu propi guió escrit en col·laboració amb Héctor Carré sobre l'obra de teatre Cita a ciegas de Mario Diament que es va estrenar el 20 de març de 2014 i que va tenir com a protagonistes a Federico Luppi, Darío Grandinetti, Mabel Rivera i Antonella Costa.

La peça teatral va tenir dues temporades d'èxit al Teatro Nacional Cervantes en 2005 i 2006 i va ser reposada en 2013 en el Teatre Colonial, de Buenos Aires. Sobre ella es va realitzar una altra versió cinematogràfica titulada Puzle o Puzle for a blind man, de Romania dirigida per Andrei Zinca i estrenada en 2013.[1]

Repartiment[modifica]

Van actuar en la pel·lícula els següents intèrprets::[2][3]

Comentaris[modifica]

Alejandro Lingenti va opinar a La Nación :”

« ”Són massa, i bastant forçades, les casualitats que embasten la història d'aquesta pel·lícula… Cal fer un esforç important per comprar aquesta trama plena de vincles calculats des del guió, per a acabar d'acceptar el seu versemblant. I també per a no avorrir-se amb una sèrie de tòpics molt transitats sobre els quals la pel·lícula d'Algora no diu res nou: l'abúlia de la vida en parella, el despietat món dels negocis, l'extravagància dels artistes... Inevitable… sembla condemnada … a replicar llocs comuns d'un cinema solemne i didàctic que per aquí va estar en voga en els 80…. L'elenc resol amb eficiència els lligams que imposa un argument tan viest, encara que els actors estiguin obligats a dir coses com "aquí no es ve a treballar, sinó a fer diners" i "mentre vostè es compra aquesta brusa hi ha gent que no té per menjar" i hagin de moure's en l'àmbit d'una ficció on els artistes de carrer odien als banquers i un marchant és necessàriament gai. Sobre el final, una abrupta volta de rosca que demonitza a l'alienat personatge interpretat amb solvència per Grandinetti acaba per confirmar que la subtilesa mai va estar en els plans d'Algora...”...”[3] »

Juan Carlos Fontana va escriure a La Prensa:

« ”correctament contada pel director…que també va saber guiar molt bé als seus actors, perquè cadascun li aporti naturalitat i espontaneïtat als seus personatges. Des d'aquest punt de vista cap desentona i entre alguns tangos que s'escolten de fons i acompanyen uns certs climes del film, s'admiren les actuacions de Darío Grandinetti, Federico Luppi, Carolina Peleritti i Antonella Costa.”.”[2] »

Premis i nominacions[modifica]

Premis Mestre Mateo[4]
Any Categoria Receptor Resultat
12a edició Millor pel·lícula Jorge Algora Nominat
Millor actor secundari Federico Luppi Nominat
Millor actriu secundària Mabel Rivera Nominada
Millor muntatge Guillermo Represa Nominat
Millor música original Berrogüetto Guanyador
Millor so José Alberto Suárez i Pablo Beade Nominats

Referències[modifica]

  1. «Como de Borges, pero con lágrima y reproche». Ámbito Financiero. Arxivat de l'original el 7 d'abril de 2014. [Consulta: 2 abril 2014].
  2. 2,0 2,1 Fontana, Juan Carlos. «Buen muestrario de un drama». La Prensa, 20-03-2014. [Consulta: 2 abril 2014].
  3. 3,0 3,1 Lingenti, Alejandro. «Inevitable». La Nación, 22-03-1014. Arxivat de l'original el 2014-04-07. [Consulta: 2 abril 2014].
  4. «'Somos xente honrada' triunfa en los 'XII Mestre Mateo'». [Consulta: 23 març 2016].

Enllaços externs[modifica]