Institut Català del Sòl

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióInstitut Català del Sòl
INCASOL.svg
Dades bàsiques
Abreviació INCASÒL
Tipus entitat agència governamental
Història
Fundació 18 desembre 1980
Organització i govern
Seu central 
Direcció/Gerència Damià Calvet Valera
Afiliacions Secretaria General de Territori i Sostenibilitat

Web Lloc web oficial
Twitter: incasolcat
Modifica les dades a Wikidata

L'Institut Català del Sòl (INCASÒL) és una empresa pública depenent del departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, creada el 16 de desembre de 1980 mitjançant la Llei 4/1980 del Parlament de Catalunya, com a organisme autònom de caràcter comercial, però l'any 2000 fou configurada com un ens públic. La seu es troba al carrer de Còrsega núm. 273 de Barcelona.

Té com a tasca principal la urbanització de sòl per activitats econòmiques, per usos residencials i la promoció d'habitatge protegit de la Generalitat de Catalunya. Actua concertadament amb el territori i ha format diversos Consorcis Urbanístics amb ajuntaments per al desenvolupament de la seva activitat de transformació de sòl. En destaquen els Consorci del Parc de l'Alba conegut internacionalment com a Barcelona Synchrotron Park, on hi ha ubicat el sincrotró Alba, a Cerdanyola, el parc aeroespacial i de la mobilitat Delta BCN a Viladecans, el Centre Direccional Prat Nord al Prat de Llobregat, Les Camposines amb vuit municipis de les Terres de l'Ebre, el de Rocarodona a Olvan o l'Eixample Nord a Vilanova i la Geltrú.

Així mateix, per encàrrec del govern realitza la rehabilitació del patrimoni històric. Actua d'acord amb un Pla Econòmic Financer d'inversió i finançament a partir dels objectius que li designa el Govern a través del seu Consell d'Adminsitració. El règim de contractació està subjecte a les normes de la contractació pública. L'actual director és Francesc Damià Calvet i Valera.

Enllaços externs[modifica]