Internacionals a l'Ebre

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióInternacionals a l'Ebre
Dades
Tipusmuseu Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Localització geogràfica
Map

Internacionals a l'Ebre és un centre d'interpretació de La Fatarella dedicat al paper que van tenir les unitats militars internacionals que van participar en la batalla de l'Ebre: les Brigades Internacionals, les tropes feixistes italianes, la legió Còndor alemanya i les tropes regulars marroquines. La intervenció internacional en la Guerra Civil espanyola -definida sovint com l'antesala de la Segona Guerra Mundial- va ser un dels trets primordials del conflicte bèl·lic malgrat l'existència del Comitè de No-intervenció. Es va inaugurar el 27 de març de 2010.[1] Altres centres similars són Soldats a les Trinxeres, a Vilalba dels Arcs; Hospitals de Sang, a Batea; Les Veus del Front, al Pinell de Brai, i 115 Dies, a Corbera d'Ebre.[2]

Referències[modifica]

  1. «El Comebe inaugurarà el 27 de març el centre d'interpretació Internacionals a l'Ebre». El Punt Avui, 16-03-2010 [Consulta: 9 gener 2017].
  2. «Centre d'interpretació "Internacionals a l'Ebre"». Memorial Democràtic. Gencat. Arxivat de l'original el 19 de setembre 2016. [Consulta: 7 gener 2017].