Jason Bourne

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Jason Charles Bourne és un personatge fictici i protagonista de la sèrie de novel·les de l'escriptor Robert Ludlum i de les seves adaptacions cinematogràfiques. La seva primera aparició va ser a la novel·la The Bourne Identity (1980), la qual va ser adaptada per televisió el 1988 i posteriorment, el 2002, pel cinema.

Aquest personatge ha aparegut en 10 novel·les (les últimes sis escrites per Eric Van Lustbader). Juntament amb la primera pel·lícula The Bourne Identity(2002) i les dues posteriors seqüeles cinematogràfiques The Bourne Supremacy(2004) i The Bourne Ultimatum(2007), totes tres amb Matt Damon com Jason Bourne. Després que Damon decidís no fer més pel·lícules de Bourne sense Paul Greengrass director de la segona i la tercera pel·lícula. La quarta pel·lícula de la saga The Bourne Legacy va ser estrenada l'agost del 2012 amb l'actor americà Jeremy Renner en el paper protagonista que en aquest cas no era Jason Bourne sinó Aaron Cross.

Jason Bourne és un ex-agent de la CIA que després d'una experiència d'estrès psicològic en una de les seves missions sofreix amnèsia dissociativa. I al despertar l'únic que vol és saber qui és i recuperar la identitat que tenia abans d'unir-se al programa secret d'operacions Treadston. El seu nom real és David Webb.

Pel·lícules de Bourne[modifica | modifica el codi]

Pel·lícules que formen part de la "Trilogia de Bourne" de Matt Damon.

The Bourne Identity

The Bourne Supremacy

L'ultimàtum de Bourne

Pel·lícules que ja no formen part de l'anomenada "Trilogia de Bourne" però que segueixen sent part de la saga amb Jeremy Renner.

The Bourne Legacy