Jason Bourne

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Jason Charles Bourne és un personatge fictici i protagonista de la sèrie de novel·les de l'escriptor Robert Ludlum i de les seves adaptacions cinematogràfiques. La seva primera aparició va ser a la novel·la The Bourne Identity (1980), la qual va ser adaptada per televisió el 1988 i posteriorment, el 2002, pel cinema.

Jason Bourne és un ex-agent de la CIA que després d'una experiència d'estrès psicològic en una de les seves missions sofreix amnèsia dissociativa. En despertar l'únic que vol és saber qui és i recuperar la identitat que tenia abans d'unir-se al programa secret d'operacions Treadston. El seu nom real és David Webb.

Aquest personatge ha aparegut en 10 novel·les (les últimes sis escrites per Eric Van Lustbader), així com a tres pel·lícules amb Matt Damon com a Jason Bourne (The Bourne Identity (2002), The Bourne Supremacy (2004) i The Bourne Ultimatum (2007)) i a una altra sense Damon (The Bourne Legacy (2012)).

Pel·lícules de Bourne[modifica | modifica el codi]

Pel·lícules que formen part de la "Trilogia de Bourne" de Matt Damon:

Pel·lícules que ja no formen part de l'anomenada "Trilogia de Bourne" però que segueixen sent part de la saga amb Jeremy Renner: