Joan Carles Capdevila Torné

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Joan Carles Capdevila)
Infotaula de personaJoan Carles Capdevila Torné
Activitat
Ocupaciómúsic Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm3770905 Instagram: joc.capdevila Allmusic: mn0001353048 Modifica el valor a Wikidata

Joan Carles Capdevila és un music català. Llicenciat en Música Moderna i Jazz a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), és arranjador, compositor, cantant d'estudi, integrant de grups a capella i instrumentista en diverses formacions musicals.[1] Treballa també en publicitat i doblatge, i exerceix la docència en el camp del teatre musical.

Ha col·laborat amb diversos artistes com Moncho, Ketama, Paulina Rubio, Pee Wee Ellis, Peret i Marcos Llunas[2] i ha realitzat enregistraments per a pel·lícules de les companyies Disney i Warner Bros. És col·laborador en programes de televisió de la Productora Gestmusic Endemol, que inclou programes com Operación Triunfo,[3] Vivo Cantando i Buscant La Trinca, entre altres.

Dins del vessant clàssic participa en formacions de cant coral, òpera, arranjaments i orquestració simfònica. Ha treballat en òperes com Aïda i Requiem de G. Verdi, Cavalleria Rusticana de P. Mascagny, Turandot de Puccini i orquestracions simfòniques per a la WDR Funkhausorchester (Köln - Germany), enytre altres. També realitza cors per a bandes sonores de pel·lícules de Touchstone Pictures (Roger Rabbit), Walt Disney Pictures (El Rei Lleó 2 i 3, El Llibre de la Selva 2 ...) i Warner Bros (El Rei i Jo).[cal citació]

Referències[modifica]

  1. «OT 2020: Capde, Lenguaje Musical y 'coach' vocal» (en castellà). RTVE, 12-01-2020. [Consulta: 8 juny 2020].
  2. Brey, Vicente. «Todos los secretos de los profesores de «Operación Triunfo 2017»» (en castellà). La Voz de Asturias, 23-10-2017. [Consulta: 8 juny 2020].
  3. «Entrevistem Joan Carles Capdevila, que acaba de publicar el disc "JOC sings Gershwin"». Catalunya Radio, 03-11-2019. [Consulta: 8 juny 2020].