Joan Miquel Perpinyà Barceló

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJoan Miquel Perpinyà Barceló
Activitat
Ocupacióguàrdia civil Modifica el valor a Wikidata

Joan Miquel Perpinyà Barceló és un guàrdia civil mallorquí. Des d'octubre de 2006 i fins a l'abril de 2008 va ser secretari general de la Asociación Unificada de Guardias Civiles (AUGC), una associació professional de guàrdies civils que l'agost del 2011 compta amb més de 31.000 afiliats.

El 2002 fou el primer guàrdia Civil a declarar-se obertament homosexual a la revista gai Zero.

El gener de 2007 va encapçalar una[1] per reclamar la desmilitarització del cos. Per aquest acte va ser sancionat amb suspensió de funcions i sou durant un any i pèrdua del seu destí a Palma. El març de 2011 la Sala de Justícia del Tribunal Militar central va estimar el seu recurs i va reduir la sanció a falta greu i de 12 mesos de suspensió ho va deixar en 3 mesos.

En l'actualitat col·labora regularment al programa de televisió "Bon dia Balears" a IB3 i al programa "Tot 4" de Canal 4 Business. També participa en els programes de ràdio "Al dia" i "Redacció nit" d'IB3 Ràdio i "Protagonistas Mallorca" de Última Hora Punto Radio. També escriu regularment al diari La Gaceta de la Iberosfera (edició Balears) i de forma esporàdica als diaris Última Hora, Diario de Mallorca, Diari Balears i a la web www.ultimahorapuntoradio.com.

Des de maig de 2010 presideix l'associació d'àmbit autonòmic 'Democràcia i Justícia'.

Referències[modifica]

  1. manifestació de guàrdies civils d'uniforme

Enllaços externs[modifica]