Joan Salvadó i Voltas

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJoan Salvadó i Voltas
Biografia
Naixement2 juliol 1900 Modifica el valor a Wikidata
Vila-seca (Tarragonès) Modifica el valor a Wikidata
Mort1976 Modifica el valor a Wikidata (75/76 anys)
Vila-seca (Tarragonès) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescultor, restaurador Modifica el valor a Wikidata

Joan Salvadó i Voltas (Vila-seca, Tarragonès, 2 de juliol de 1890 - 1976) fou un escultor català, fill de Francesc Salvadó i Forcadas i Brígida Voltas i Torredemé.[1] En la seva joventut va fer estudis de dibuix, que compaginava amb la feina d'aprenent al taller d'un escultor reusenc.

A Barcelona va cursar Belles Arts i va treballar a les obres de la Sagrada Família. A les ordres d'Antoni Gaudí, va esculpir diverses obres, desaparegudes totes durant la Guerra Civil. La més important, "L'Anunciació", amb un àngel de tres metres d'alçària. Va continuar la seva formació a París on va aprendre a esculpir l'ivori i a treballar l'orfebreria. Fruit de les diferents experiències, va acabar convertint-se en un magnífic restaurador, especialitzat en art gòtic. Va dur a terme la restauració de les escultures de la capella del baptisteri de la Catedral de Tarragona i es va especialitzar en la imatgeria religiosa escultòrica de gran format.[2]

Referències[modifica]

  1. «Biografia - Salvadó i Voltas, Joan». Història Local. Biblioteca de Vila-seca. Arxivat de l'original el 29 octubre 2013. [Consulta: 31 agost 2021].
  2. Dolors Molas, Vila-seca i l'obra de l'artista Joan Salvadó Voltas, Vila-seca, Ajuntament de Vila-seca, 1995.