KVM

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Switch KVM.

Un switch KVM (Keyboard Video Mouse) és un dispositiu de commutació que permet el control d'uns quants equips amb només un monitor, un teclat, i un ratolí. Aquesta utilitat ens permet treballar amb uns quants PC o servidors alhora, commutant de l'un a l'altre quan calgui. Hi ha moltes versions que permeten la commutació també d'àudio, micròfon, o dispositius perifèrics mitjançant ports USB. També hi ha models amb gestió dels PC o servidors a través de connexions TCP/IP, de manera que podríem utilitzar els nostres equips a través d'internet com si els tinguéssim al davant. Hi ha connexions TCP/IP sèrie (per als equips de comunicacions i Unix), i de connexió gràfica (per a Windows, i GNU/Linux).

Història[modifica]

Els primers anys 80, amb el creixement de la indústria, molts centres de càlcul tenien dotzenes i de vegades centenars de monitors, teclats, i ratolins, ocupant molt d'espai als Rack, i escalfant l'ambient. Un altre gran inconvenient va ser que els tècnics havien de moure's d'un servidor a un altre.

Actualment hi ha una discussió sobre qui va fer el primer Switch KVM. Probablement el primer nom assignat va ser KV Switch . L'ambient gràfic i els ratolins no eren gaire comuns en aquella època, de manera que el primer Switch només servia per a teclats i vídeo. Els primers Switch tenien botons per commutar entre PCs, després hi va haver les "Hot-Key", i finalment funcions a la pantalla.

Els Switch KVM permeten que un usuari pugui accedir a uns quants servidors o ordinadors, utilitzant només un monitor, teclat, i ratolí. A més a més d'estalviar temps, no escalfar tant, i estalviar espai, hi ha una reducció de costos, i un estalvi de comprar de monitors, teclats, i ratolins.

Avui dia se'n troben sovint a les sales de servidors (data centers), i fins i tot a les petites empreses i a les llars.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: KVM