Vés al contingut

Karin Mack

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaKarin Mack

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1940 Modifica el valor a Wikidata (83/84 anys)
Viena (Àustria) Modifica el valor a Wikidata
Floruit1974 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballFotografia Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciófotògrafa Modifica el valor a Wikidata

Karin Mack (Viena, Àustria, 1940) és una fotògrafa austríaca.

A principis de la dècada de 1970, va començar a preguntar-se per la seva situació vital i a examinar la imatge que tenia d'ella mateixa; aquesta recerca per identificar l'essència única i singular —i, no obstant això, de múltiples facetes— del seu jo es va convertir en el centre de la seva investigació fotogràfica. No sense ironia, Mack feia al·lusió als estereotips de la vida burgesa, transferint-los a la seva imaginativa i particular iconografia.

Obres destacades[modifica]

Bügeltraum (Somni de planxar, 1975) és el malson d'una mestressa de casa com cal quan la feina anodina de tenir cura de la roba es converteix en un ritual de sacrifici: la post de planxar esdevé un fèretre sobre el qual veiem la planxadora amb els peus descalços que apunten al més enllà, en una composició surrealment bella i velada per l'ombra del seu dolor.

Zerstörung einer Illusion (Demolició d'una il·lusió, 1975) juga amb la construcció de la idíl·lica harmonia en la fotografia publicitària; l'aspecte impecable i feliç d'una dona que té un pot de melmelada a les mans s'esquerda quan l'artista l'ataca, el deconstrueix i, finalment, l'esborra. La mort de la imatge i la destrucció de la fotografia són alhora el final d'una il·lusió i un acte d'alliberament.[1]

Referències[modifica]

  1. «FEMINISMES! Exposicions». CCCB, 2019. [Consulta: 20 desembre 2019].

Bibliografia[modifica]