Límit de velocitat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentLímit de velocitat
TipusNorma jurídica i traffic regulations (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Hashtag#Tempolimit Modifica el valor a Wikidata
Senyals de velocitat màxima

El límit de velocitat és la velocitat permesa per la llei a la carretera. Es pot tractar de límits màxims (que poden ser variables), mínims o inexistents. Sovint s'indica el límit de velocitat per mitjà d'un senyal de trànsit. Els límits de velocitat solen ser fixats pels cossos legislatius dels governs nacionals o provincials i són controlats per la policia nacional i regional i/o els organismes judicials.

El primer límit de velocitat màxima fou introduït al Regne Unit el 1860: 16 km/h. Entre el 2005 i el 2010, el límit de velocitat senyalitzat més alt era de 160 km/h a Abu Dhabi,[1] però el 2011 fou reduït a 140 km/h.[2] Tanmateix, algunes carreteres no tenen límit de velocitat per a certs tipus de vehicles. Les més conegudes són les Autobahnen alemanyes, en què els conductors d'automòbil no tenen una velocitat màxima determinada.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Límit de velocitat
  1. «Revised speed limits in Abu Dhabi to stay: Speed limits on the Abu Dhabi-Dubai and Abu Dhabi-Al Ain highways will remain at 160 km/h...». Gulf News Al Nisr Publishing LLC, 24-12-2005. [Consulta: 29 setembre 2010].
  2. «New speed limit rules in Abu Dhabi». Gulf News Al Nisr Publishing LLC, 26-12-2010. [Consulta: 26 desembre 2010].