La Roureda (Tremp)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
La Roureda
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Altitud723 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTremp (Pallars Jussà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPrullans
Map
 42° 09′ 32″ N, 0° 43′ 47″ E / 42.1589°N,0.7297°E / 42.1589; 0.7297
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC43123 Modifica el valor a Wikidata

La Roureda és una masia de l'antic poble de Prullans, a l'antic terme de Fígols de Tremp, pertanyent actualment al municipi de Tremp. Està situada al nord-est de Prullans, i al sud-oest de Casa Ensenyat, al nord del Serrat de l'Àliga, i a la riba esquerra del barranc del Pont.

Es tracta d'una antiga masia conformada per un habitatge, com a edifici principal, acompanyat d'una era quadrangular i d'un seguit de coberts, un magatzem i una cabana rehabilitada com a habitatge. La casa consta de planta, pis i golfes. Està construït amb pedra del país sense treballar rejuntada amb fang. Les parets conserven parts de l'arrebossat original. Disposa de diverses obertures que es reparteixen, regularment, entre les diferents façanes, la majoria amb llinda de fusta. La façana oberta al pati presenta una amb grans arcades adovellades. La coberta, amb un ràfec d'uns 30 cm, és a dues vessants sobre embigat de fusta i cobert de llosa. Al lateral oest de l'habitatge s'annexen dues naus que s'aixequen sobre una planta i sotateulada, tot i que la part superior de la primera nau es destina a terrassa. Comparteixen característiques constructives amb la resta d'edificis. La primera nau presenta una gran arcada adovellada a la paret oest. La resta d'obertures són rectangulars i acabades amb llinda de fusta.[1]

Referències[modifica]

  1. «Mas de la Roureda». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 4 desembre 2016].

Enllaços externs[modifica]