La leyenda del Chupacabras

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLa leyenda del Chupacabras
La Leyenda del Chupacabras Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióAlberto "Chino" Rodríguez Modifica el valor a Wikidata
GuióAlberto "Chino" Rodríguez i Gustavo Loza Modifica el valor a Wikidata
MúsicaLeoncio Lara Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeAlberto "Chino" Rodríguez Modifica el valor a Wikidata
ProductoraÁnima Estudios Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenMèxic Modifica el valor a Wikidata
Estrena14 octubre 2016 Modifica el valor a Wikidata
Durada82 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcastellà Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost1.600.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació105.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióMèxic Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt5591458 Filmaffinity: 609890 Rottentomatoes: m/la_leyenda_del_chupacabras Letterboxd: the-legend-of-the-chupacabras Mojo: laleyendadelchupacabras Allmovie: v667299 TMDB.org: 388045 Modifica el valor a Wikidata

La leyenda del Chupacabras és una pel·lícula d'animació mexicana que es va estrenar el 21 d'octubre de 2016 en sales de cinema mexicanes.

La pel·lícula va ser estrenada als cinemes dels Estats Units el 14 d'octubre de 2016 en versió limitada, distribuït per Pantelion Films i Lionsgate, i a Mèxic el 21 d'octubre de 2016.[1]

Es pot veure per la plataforma Blim TV, Netflix, Prime Video i Disney+.

Sinopsi[modifica]

Leo San Juan va ser tancat a la presó després que l'exèrcit reial el prengués per un insurgent rebel mentre anava de retorn a Puebla. Però quan un misteriós monstre volador conegut com el Chupacabras ataca als presos i als guàrdies, Leo comprèn que ha de defensar el seu destí i lluitar contra ell.

A manera de cliffhanger l'inici de la pel·lícula comença amb l'escena post crèdits del lliurament anterior on Leo es desperta a bord d'una carreta enmig del no-res, de sobte un corb apareix posant-se en un arbre pròxim i darrere del jove apareix la figura del Charro Negro qui s'espanta, però est li diu que només és un somni així és quan es desperta i es troba amb un senyor anomenat Mandujano, però no aquesta només, ja que altres homes a bord de la carreta li pregunten que on va i si ve només, després li comenten que es troben en durant una guerra; al principi dubten de Leo perquè pensen que és un espia però a manera de broma.

D'un moment a un altre en una part del camí són detinguts per Reialistes que estan darrere de grups rebels i detenen a tots incloent a Leo, en un campament també detenen a una espècie de gitano ancià de nom Merolick; tots ells són enviats a un monestir en ruïnes situat a l'Estat de Querétaro.

Repartiment[modifica]

Anunciat[modifica]

El 14 de març de 2016, Ánima Estudios va revelar que la seva pel·lícula següen seria La leyenda del Chupacabras, seqüela de La leyenda de la nahuala, La leyenda de la Llorona i La leyenda de las momias de Guanajuato.[2]

Estrena[modifica]

El 14 d'octubre de 2016 es va estrenar als cinemes dels Estats Units La Leyenda del Chupacabras i el 21 d'octubre es va estrenar a Mèxic, convertint-se en una de les 20 pel·lícules mexicanes més taquilleres en la història del cinema comercial mexicà.[3]

Va obtenir la nominació en la categoria Millor Pel·lícula d'Animació en la IV edició dels Premis Platino 2017.[4]

Seqüela[modifica]

La companyia va publicar en les seves xarxes socials un pòster teaser de La leyenda del Charro Negro, la cinquena pel·lícula de la saga de llegendes.

Referències[modifica]

  1. «Ánima Estudios anuncia "La Leyenda del Chupacabras", la nueva película de la saga de "Las Leyendas" - Roastbrief». Roastbrief. Roastbrief, 31-03-2016 [Consulta: 9 setembre 2016].
  2. «Pixel Cuadrado Blog - anima estudios próxima animación». Arxivat de l'original el 2017-03-22. [Consulta: 22 maig 2017].
  3. «LA LEYENDA DEL CHUPACABRAS PRIMER LUGAR DE TAQUILLA EN SU PRIMER FIN DE SEMANA». Style by ShockVisual. Style by ShockVisual, 25-10-2016 [Consulta: 26 octubre 2016].
  4. Clarin.com «Ya están los nominados a los Premios Platino» (en castellà). [Consulta: 25 gener 2018].

Enllaços externs[modifica]