Ladytron

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióLadytron
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusgrup de música Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1999, Liverpool Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Activitat1999 Modifica el valor a Wikidata –
Segell discogràficNettwerk Modifica el valor a Wikidata
GènereSynthpop i electrònica Modifica el valor a Wikidata
Format per

Lloc webladytron.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm2902287 Facebook: ladytron Twitter (X): LadytronMusic Bandcamp: ladytron Spotify: 0ucLPotcQNI7AViFytdhBz Last fm: Ladytron Musicbrainz: b45335d1-5219-4262-a44d-936aa36eeaed Songkick: 16865 Discogs: 5016 Allmusic: mn0000780948 Deezer: 2786 Modifica el valor a Wikidata

Ladytron és un grup britànic contemporani d'electropop. Es van formar a Liverpool l'any 1999, i el seu nom prové d'una cançó de Roxy Music de l'any 1972.

Estil[modifica]

Diversos periodistes i crítics musicals els han classificat com a electropop. Però tot i la seva classificació, són coneguts per no fer servir samples ni en els seus àlbums ni en els concerts, sinó tocar-ho sempre tot en directe fent servir sintetitzadors. Malgrat tot, en l'àlbum The witching hour el seu estil es decanta més cap al shoegaze.

Instruments[modifica]

Als seus concerts, el grup fa servir sintetitzadors Korg: fan servir un Korg MS-10 (Reuben), un MS-20 (Mira) i quatre MS-2000B, un per cada membre del grup. Cadascun dels MS-2000B tenen un nom que porta escrit amb lletres grosses de color blanc. El de la Mira es diu "Babylon", el d'en Danny es diu "Ulysses", el d'en Reuben "Gloria" i el de la Helen, "Cleopatra". Les seves lletres, la majoria de les quals són en anglès, són força obscures en el sentit que a vegades són difícils de contextualitzar, i sovint són dominades per una temàtica plena d'imatges banals i moments de la vida quotidiana, a més d'algunes cançons en llengua búlgara escrites per la membra del grup Mira Aroyo, nascuda a Bulgària. Els àlbums de Ladytron, fins ara, han intentat d'equilibrar una estructura pop actual amb un so retro, amb alguns afegits de caràcter més experimental.

Estètica[modifica]

Originalment, Ladytron sempre actuaven en simples uniformes d'un sol color – normalment negre o verd fosc – amb un vessant militar per la seva simplicitat i asexualitat. Des del llançament del seu disc The witching hour, però, el grup ha abandonat la seva imatge "militar chic" per passar-se a una estilística més diversa. Les noies, la Helen i la Mira, vesteixen en un estil gòtic futurista mentre que en Reuben i en Danny senzillament duen samarretes i texans. El seu nou estil està inspirat per la pel·lícula cyberpunk Blade Runner

Components[modifica]

  • Daniel Hunt
  • Reuben Wu
  • Helen Marnie
  • Mira Aroyo

Discografia[modifica]

Àlbums[modifica]

Senzills[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ladytron