Le Lieu unique

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióLe Lieu unique
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipuscentre cultural Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballarts escèniques Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Esportesquaix Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Format per

Lloc weblelieuunique.com Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): lelieuunique Modifica el valor a Wikidata

Le Lieu unique és un centre de cultura contemporània categoritzat com a scène nacional pel govern francès, inaugurat a Nantes l'any 2000, que fa servir les instal·lacions de l'antiga fàbrica de galetes LU, les inicials de la qual també són les del centre.

Entrada al Lloc Únic, Quai Ferdinand-Favre.

Le Lieu unique està ubicat al districte de Champ-de-Mars, a la vora del canal de Sant Fèlix, a l'extrem oriental del que antigament va ser l'Île Gloriette.

Es troba molt a prop del Castell dels Ducs de Bretanya, de la catedral, del centre de congressos de Nantes i de l'estació de la SNCF. Els edificis originals, obra de l'arquitecte Auguste Bluysen, van ser rehabilitats per l'arquitecte Patrick Bouchain després de la clausura de la fàbrica. Catalogats com a "escena nacional" pel govern francès, l'equipament ofereix espectacles, concerts, esdeveniments, exposicions, conferències... a més d'un espai de restauració, una llibreria, una guarderia i un hammam (bany turc).

Entre 2000 i 2010 el seu director fou Jean Blaise. Entre 2011 i 2020 Patrick Gyger.[1] La seva actual directora des d'abril de 2021 és Eli Commins.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • Christophe Catsaros. Le Lieu unique. Le chantier, un acte culturel (en francès). Actes Sud, 2006, p. 96 (L'Impensé). ISBN 2-7427-6391-0. BNF 409318859. 
  • Jean-Louis Kerouanton. LU : une usine à Nantes. Association pour le développement de l'Inventaire général en pays de la Loire, 1999, p. 80 (Images du patrimoine). BNF 37073448m.