Les Rendez-vous d'Anna

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLes Rendez-vous d'Anna
Fitxa
DireccióChantal Akerman Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióAlain Dahan (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GuióChantal Akerman Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de soHenri Morelle Modifica el valor a Wikidata
FotografiaJean Penzer Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeFrancine Sandberg Modifica el valor a Wikidata
ProductoraZDF Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorNetflix i Gaumont Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenFrança, Alemanya i Bèlgica Modifica el valor a Wikidata
Estrena8 octubre 1978 Modifica el valor a Wikidata
Durada127 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalfrancès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema LGBT Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióFrança Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0078152 Filmaffinity: 671221 Allocine: 29726 Rottentomatoes: m/rendezvous_danna Letterboxd: the-meetings-of-anna Allmovie: v74566 TMDB.org: 93669 Modifica el valor a Wikidata

Les Rendez-vous d'Anna és una pel·lícula dramàtica franco-germano-belga del 1978 escrita i dirigida per Chantal Akerman.

Argument[modifica]

Anne Silver, una cineasta belga, viatja per Alemanya Occidental, Bèlgica i França per promocionar la seva nova pel·lícula. Al llarg del camí, es troba amb desconeguts, amics, antics amants i familiars, tot travessant una Europa occidental aïllada i cada cop més homogènia. Entre les persones que coneix hi ha la seva pròpia mare, a qui li parla d'enamorar-se d'una dona amb qui ara només parla per telèfon. Al final, torna al seu apartament, escoltant missatges al contestador automàtic, sola com mai. Les trucades provenen de diversos amics i/o amants, que expressen frustració per la seva indisponibilitat, i també d'un gerent que vol assegurar-se que aparegui a totes les seves aparicions promocionals. L'últim missatge és de la seva amant, que es pregunta on és. L'Anna no torna a trucar a ningú.

Repartiment[modifica]

Recepció crítica[modifica]

La pel·lícula inicialment no va tenir una bona acollida, tot i que des de llavors ha augmentat en prestigi. Molts crítics van trobar defectes amb el que van percebre com una "reducció del radicalisme estilístic i temàtic" que es troba a la seva Jeanne Dielman, moll del Comerç, 23, 1080 Brussel·les (1975).[1] Al lloc web de l'agregador de ressenyes Rotten Tomatoes, la pel·lícula té una puntuació d'aprovació del 67% basada en les crítiques de 6 crítics, amb una puntuació mitjana de 8/10..[2] Va rebre el Premi André Cavens a la millor pel·lícula atorgada per la Unió de la Crítica de Cinema (UCC).[3]

Referències[modifica]

  1. ; Marsh, Calum«Reframed No. 17: Chantal Akerman's 'Les Rendez-vous d'Anna' (1978)», 11-01-2012. [Consulta: 13 novembre 2022].
  2. «Meetings with Anna». [Consulta: 29 octubre 2015].
  3. Akerman, Chantal «Les rendez-vous d'Anna» (en francès). Les Cahiers du GRIF, 23, 1978, pàg. 146. DOI: 10.3406/grif.1978.2148 [Consulta: 5 gener 2021].

Enllaços externs[modifica]