Llancarfan

Plantilla:Infotaula geografia políticaLlancarfan
Imatge

Localització
Modifica el valor a Wikidata Map
 51° 25′ 01″ N, 3° 22′ 01″ O / 51.417°N,3.367°O / 51.417; -3.367
EstatRegne Unit
PaísGal·les
Àrea principalBro Morgannwg Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població736 (2001) Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Altitud23 m Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Codi postalCF62 Modifica el valor a Wikidata
Fus horari

Llancarfan és una vil·la rural situada al county borough de Bro Morgannwg, Gal·les. El poblet, situat a l'oest de Y Barri i al costat de Y Bont-faen, disposa d'un Pub i d'una coneguda església parroquial, del segle vi, dedicada a Sant Cadoc, famosa pel seu ensenyament. Cainnech of Aghaboe, Caradoc de Llancarfan i molts altres gal·lesos dedicats a la religió hi han estudiat al llarg del temps.[1] Al cens del 2001, el poble de Llancarfan tenia una població de 736 habitants.[2]

L'espaiosa església, que a l'Edat mitjana tardana pertanyia a l'Abadia de Gloucester, conté una pica baptismal, així com restes molt interessants del cor alt, ara adaptat com a retaule. A principis del 2008, uns arquitectes van descobrir pintures murals d'origen medieval sota capes blanquejadores, inclosa una de les tres úniques representacions de Sant Jordi trobades a les esglésies de Gal·les. Actualment les tasques de conservació i restauració intenten revelar tot el contingut del mural.

Referències[modifica]

  1. «Llancarvan». A: Charles Herbermann. Catholic Encyclopedia. Nova York: Robert Appleton Company, 1913. 
  2. «Parish Headcounts: Llancarfan». Neighbourhood Statistics. Office for National Statistics. Arxivat de l'original el 4 de juny 2012. [Consulta: 23 desembre 2012].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Llancarfan