Llista de circumscripcions legislatives dels Pirineus Orientals

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Les 4 circumscripcions dels Pirineus Orientals de 1988 a 2012 (el cantó de Sant Esteve és atribuït a la 3a circumscripció des de 2012).

El departament francès dels Pirineus Orientals (en el qual està integrada administrativament la Catalunya del Nord) va estar dividit en dos circumscripcions legislatives de 1958 a 1986, durant la Cinquena República Francesa. La divisió en quatre circumscripcions arran de la redistrictació de 2010, va entrar en vigor a partir de les eleccions legislatives de 2012. Els seus límits es van redefinir en aquesta ocasió.

Presentació[modifica]

Mitjançant l'ordenança de 13 d'octubre de 1958 sobre l'elecció de diputats a l'Assemblea Nacional Francesa, el departament dels Pirineus Orientals es va dividir primer en dos circumscripcions electorals.[1]

Durant les eleccions legislatives franceses de 1986, que van tenir desenvolupar-se en representació plurinominal en una sola ronda per les llistes departamentals,[2] el nombre d'escons dels Pirineus Orientals va augmentar de dos a quatre.[3]

El retorn a un mode de sistema de dues voltes a les eleccions legislatives franceses de 1988,[4] va mantenir el nombre d'escons en quatre[5][6] segons una nova redelimitació electoral.

La redistribució de circumscripcions electorals realitzada en 2010 i que entrà en aplicació a partir de les eleccions legislatives de juny de 2012, ha modificat la distribució de les circumscripcions dels Pirineus Orientals, mantenint però el seu nombre en quatre.[7]

Representació[modifica]

Composició de les circumscripcions[modifica]

Composició de les circumscripcions de 1958 a 1986[modifica]

A partir de 1958, el departament dels Pirineus Orientals comprèn dues circumscripcions.

Composició de circumscripcions de 1988-2012[modifica]

Després de la redistribució de 1986, el departament dels Pirineus Orientals inclou quatre circumscripcions que agrupen els següents cantons:

Composició dels districtes electorals de 2012[modifica]

Des de la nova redistribució de circumscripcions electorals, el departament té quatre divisions que inclou els següents cantons:

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]