Antonio Vera Ramírez

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Lou Carrigan)
Infotaula de personaAntonio Vera Ramírez
Nom original(es) Antonio Miguel Vera Ramírez Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement(es) Antonio Miguel de los Ángeles Custodios Vera Ramírez Modifica el valor a Wikidata
2 juliol 1934 Modifica el valor a Wikidata (89 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Activitat
Ocupacióescriptor, novel·lista, guionista Modifica el valor a Wikidata
GènereThriller, novel·la sentimental, western, terror i literatura de ciència ficció Modifica el valor a Wikidata
Nom de plomaLou Carrigan
Anthony W. Rawer
Anthony Michaels
Angela Windsor
Lou C. Carrigan
Tony Manhattan
Sol Harrison
Anthony Hamilton
Lou Flanagan
Angelo Antonioni
Crowley Farber
Vera Sho-Dan Modifica el valor a Wikidata
Esportjudo Modifica el valor a Wikidata
Obra
Obres destacables
Família
GermansFrancisco Vera Ramírez Modifica el valor a Wikidata

Lloc webloucarrigan.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0140448 TMDB.org: 1114049 Modifica el valor a Wikidata

Antonio Vera Ramírez, conegut sobretot pel seu pseudònim Lou Carrigan, (Barcelona, 2 de juliol de 1934) és un prolífic escriptor català de novel·les policíaques, d'aventures, de terror i de ciència-ficció. És un representant típic del que als Estats Units es coneix com a dime novels o pulp.[1] Ha utilitzat, entre altres, els pseudònims d’Angelo Antonioni, Crowley Farber, Lou Flanagan, Anthony Hamilton, Sol Harrison, Anthony Michaels, Anthony W. Rawer, Angela Windsor i Giselle (molts d'ells amb variacions del seu propi nom). Va ser reivindicat durant el pregó de les Festes de la Mercè de l'any 2016 per l'escriptor Javier Pérez Andújar.[2] El seu germà Francisco Vera Ramírez (Barcelona, 8/2/1936 - Girona, 13/6/2019) també va escriure novel·les com Duncan M. Cody i Mortimer Cody.

Antonio Miguel de los Ángeles Custodios Vera Ramírez va néixer el 2 de juliol de 1934 a Barcelona, Catalunya. El 1953 va acabar els seus estudis de peritatge mercantil i va ingressar a la banca. Es va casar amb Pepita Rodero Forga l'any 1958, i va començar a escriure novel·les d'aventures. El 1959 va aparèixer el seu primer western: Un hombre busca a otro hombre, i va crear el seu pseudònim més famós Lou Carrigan. Al final de 1959, havia escrit ja sis novel·les d'aquest gènere, i a l'acabar 1960 eren ja 21. Avui dia la seva producció supera el miler de novel·les, de les quals ins cin fents pertanyen a la sèrie de la periodista i espia Brigitte Baby Montfort, que Vera va escriure des de 1965 fins a 1992 per a l'Editora Monterrey, de Rio de Janeiro.[3]

L'any 1962 va deixar la banca per dedicar-se a escriure amb el pseudònim de Lou Carrigan. Els seus llibres han estat publicats per editorials com Bruguera, Ceres, Ediciones B, Manhattan, Petronio, Producciones Editoriales, Rollán, Salvat i Ediciones Vosa.

Set anys més tard, el director de cinema argentí León Klimovsky va dur a la pantalla gran una novel·la seva en una coproducció hispano-italiana amb el títol de No importa morir (Quel maledetto ponte sull'Elba en italià).[4][5] Almenys quatre pel·lícules més estan basades en les seves novel·les i almenys en un film ha participat com a coguionista.[6] Ha escrit així mateix alguns guions per a la televisió.

El 2015, Dlorean Edicions va començar a reeditar a Espanya les aventures de Brigitte Baby Montfort en volums recopilatoris, en una cuidada edició supervisada per Antonio Vera, amb textos i anotacions del mateix autor.

Referències[modifica]

  1. «Aquí hay Pulp». [Consulta: 29 setembre 2016].
  2. «Texto íntegro del pregón de Javier Pérez Andújar», 22-09-2016. [Consulta: 29 setembre 2016].
  3. Baby
  4. «No importa morir (1969)» (en castellà). FilmAffinity. [Consulta: 11 desembre 2020].
  5. «No importa morir». Arxivat de l'original el 2010-09-23. [Consulta: 28 setembre 2016].
  6. Lou Carrigan a l'IMDb[Enllaç no actiu]

Enllaços externs[modifica]