Luanvi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióLuanvi
Dades
Tipusnegoci Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1970
Activitat
Produeixfutbol Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webluanvi.es Modifica el valor a Wikidata

Luanvi és una empresa valenciana dedicada a la producció de roba i equipaments esportius. La seva seu es troba a la ciutat de Paterna (l'Horta Nord).

Història[modifica]

Luanvi es va crear a la dècada de 1970, prenent el nom dels seus tres fundadors (Luis, Antonio i Vicente). Encara que en els seus inicis es va centrar en la indústria joguetera i disfresses, les seves majors vendes es van trobar a la rèplica d'equipacions de futbol. L'any 1972, l'empresari Vicente Tarancón es va incorporar com a gerent, i va enfocar l'estratègia comercial de l'empresa al sector esportiu, sense abandonar el seu anterior mercat.

Amb un augment de vendes amb el pas dels anys, especialment al País Valencià i a zones d'influència, l'empresa es va centralitzar en l'esport a la dècada de 1990. Luanvi va començar a equipar equips de futbol d'àrees properes com l'Albacete Balompié o el Pamesa València, i l'any 1993 va aconseguir fer un pas important equipant al València CF. Anys després va començar a subministrar les equipacions de la selecció espanyola d'handbol i de diversos equips de futbol sala.

Patrocinis esportius[modifica]

L'empresa va equipar a clubs com el València CF (de 1993 a 2000), Reial Saragossa i Vila-real CF durant la dècada de 1990. Va voler transcendir al mercat argentí, vestint als Newell 's Old Boys i el Sant Lorenzo d'Almagro entre els anys 1999 i 2000, però va acabar marxant, rescindint els seus contractes i havent incomplert part de les seves obligacions envers els esmentats clubs.[1]

En l'actualitat equipa als següents equips:

Bàsquet[modifica]

Futbol[modifica]

Futbol Sala[modifica]

Referències[modifica]

  1. http://enunabaldosa.com/enelplacard/?p=126
  2. «Luanvi vestirá al Lagun Aro GBC las próximas tres temporadas» (en castellà). acb.com, 04-06-2010. Arxivat de l'original el 2010-06-08. [Consulta: 30 octubre 2011].

Enllaços externs[modifica]