Macedònia de fruita

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Macedònia (gastronomia))
Infotaula menjarMacedònia de fruita
Detalls
Tipusdessert salad (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Ingredients principalsfruit Modifica el valor a Wikidata
Macedònia

La macedònia són unes postres fetes amb una mescla de fruites tallades en bresa, o millor en daus regulars no gaire grossos, amb el seu mateix suc, i que també pot dur unes cullerades de sucre.[1] S'hi pot afegir un licor o una mica de suc de llimona o de taronja. No existeix una recepta única de macedònia, ja que moltes vegades es prepara amb fruites del temps.[2]

La macedònia forma part de la cuina dels Països Catalans i en general és molt habitual a la cuina mediterrània. Amb el contacte amb Amèrica va ser exportada a aquest continent.

En altres llengües es considera una amanida de fruita. Sembla que el nom que rep en català prové d'establir una analogia entre Macedònia, com a regió multiracial on viuen grecs, búlgars, albanesos i serbis, i aquestes postres que barregen diferents tipus de fruita.[3]

En algunes poblacions valencianes aquesta postra s'anomena capdefruita.

Referències[modifica]

  1. «macedònia». Gran Enciclopèdia Catalana. [Consulta: 29 octubre 2023].
  2. Fundació Alícia. Guia pràctica de gastronomia triturada: guia per preparar plats amb textura modificada nutritius i deliciosos. Fundació Alicia; Generalitat de Catalunya-Agència de Salut Pública de Catalunya; Fundació Catalunya la Pedrera, 2016, p. 47. 
  3. Garrido i Gonzalez, Francesc «Territori i fronteres de l'ex Iugoslàvia». Treballs de la Societat Catalana de Geografia, 1997, pàg. 213.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Macedònia de fruita