Macroscelides micus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuMacroscelides micus Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN45434566 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneAnimalia
FílumChordata
ClasseMammalia
OrdreMacroscelidea
FamíliaMacroscelididae
GènereMacroscelides
EspècieMacroscelides micus Modifica el valor a Wikidata
John P. Dumbacher i Galen Rathbun, 2014
Distribució

Modifica el valor a Wikidata

Macroscelides micus és una espècie de mamífer de l'ordre de les musaranyes elefant. És endèmica del nord-oest de Namíbia. Fou descrita per primera vegada el 2014.[1] Amb una llargada d'uns 19 cm i un pes de menys de 28 g, es tracta de la musaranya elefant més petita que es coneix.

Taxonomia[modifica]

L'espècie fou descoberta després d'una sèrie d'estudis morfològics d'exemplars conservats a l'Acadèmia de les Ciències de Califòrnia, a San Francisco. Els científics observaren que alguns espècimens tenien el pelatge d'una suau tonalitat rovellada, diferent del color de pèl de les altres espècies de musaranyes elefant conegudes aleshores. Entre el gener del 2005 i l'agost del 2011, els zoòlegs en capturaren 21 exemplars a Namíbia i els analitzaren. Finalment, els classificaren com a nova espècie, basant-se en estudis filogenètics del citocrom b mitocondrial i les molècules d'ARN 12S.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Macroscelides micus
  1. John P. Dumbacher, Galen B. Rathbun, Timothy O. Osborne, Michael Griffin, Seth J. Eiseb «A new species of round-eared sengi (genus Macroscelides) from Namibia» (en anglès). Journal of Mammalogy. American Society of Mammalogists, 95, 3, 2014, pàg. 443-454. DOI: 10.1644/13-MAMM-A-159. ISSN: 1545-1542.[Enllaç no actiu]