Vés al contingut

Mare de Déu de la Pau d'Òdena

Infotaula edifici
Infotaula edifici
Mare de Déu de la Pau d'Òdena
Imatge
EpònimMare de Déu de la Pau Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xx
Característiques
Estil arquitectònicDarreres tendències
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaÒdena (Anoia) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPla de Sant Pere. Òdena (Anoia)
Map
 41° 34′ 53″ N, 1° 38′ 19″ E / 41.58152°N,1.638555°E / 41.58152; 1.638555
IPA
IdentificadorIPAC: 5860

Mare de Déu de la Pau d'Òdena és una obra d'Òdena (Anoia) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

El barri de Sant Pere, allunyat del nucli antic i molt a prop de Vilanova del Camí, es va desenvolupar a partir de la dècada dels anys seixanta del segle xx.[1] Es tracta d'una església de nova planta construïda el 1978. La construcció està feta a base de diferents mòduls circulars que van sobreposant-se un sobre l'altre fins a configurar aquest singular conjunt. Es tracta de tres cossos, el primer de dimensions més reduïdes, inclou la porta d'entrada i el campanar, també de forma cilíndrica. El segon cos és el més gran i ample i correspon a l'església d'una sola nau circular amb llargues i estretes vidrieres als murs i una filera d'arcs apuntats a l'exterior. I per últim, un tercer cos cilíndric i més alt que els altres, vendria a correspondre amb el que són els clàssics absis de les esglésies romàniques catalanes. Es tracta doncs, d'una traducció actual dels antics elements estructurals de les esglésies cristianes.[2]

Referències[modifica]

  1. «MARE DE DÉU DE LA PAU (Òdena - Anoia)». Pobles de Catalunya. [Consulta: 5 setembre 2015].
  2. «Mare de Déu de la Pau d'Òdena». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 3 setembre 2015].