Vés al contingut

Mare de Déu del Roser de Can Barnils

Infotaula edifici
Infotaula edifici
Mare de Déu del Roser de Can Barnils
Imatge
Modifica el valor a Wikidata
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVIII Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Altitud841 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Quirze Safaja (Moianès) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióDalt del turó, Can Barnils Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 45′ 19″ N, 2° 11′ 07″ E / 41.75527°N,2.18536°E / 41.75527; 2.18536
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC29483 Modifica el valor a Wikidata

La Mare de Déu del Roser és la capella del mas Barnils, a l'extrem nord del municipi de Sant Quirze Safaja, de la comarca del Moianès, inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció

[modifica]

L'ermita és dalt d'un turó de 841,5 metres sobre el nivell del mar situat 200 metres al nord del mas, a tocar del límit amb Castellcir. S'hi accedeix des del mas de Bernils per un curt camí cap al nord que puja al turó esmentat; el darrer tram d'aquest curt camí fa la volta des de l'est cap al nord i oest per pujar al capdamunt del turó.

La planta és d'una sola nau amb absis quadrat i capella al costat sud.[1] La coberta és de volta de canó. Teulada a doble vessant i campanar d'espadanya d'un sol ull. Ràfec a la catalana.[1]

A la façana hi ha una porta rectangular amb llinda motllurada i dovelles als costats, al damunt hi ha una placa amb relleu amb la inscripció AVE MARIA i, a sobre, un ull de bou. A la capella hi ha una porta quadrada amb llinda i una finestra d'arc de mig punt. L'arrebossat dibuixa l'emmarcament de la finestra i fa nu dibuix geomètric als murs.[1] A l'interior hi ha una valuosa imatge de marbre presidint l'altar.[1]

Referències

[modifica]
  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 «Mare de Déu del Roser de Can Barnils». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 9 desembre 2015].

Bibliografia

[modifica]