Mariano Abad Navarro

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMariano Abad Navarro
Biografia
Naixementsegle XIX Modifica el valor a Wikidata
Mortvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópintor Modifica el valor a Wikidata

Mariano Abad Navarro (Granada, s. XIX) fou un pintor andalús.

No es tenen gaires dades de la seva biografia. Segons un discurs pronunciat després de la seva mort, és descrit com un amant de les arts, home de gran erudició i col·laborador de la Societat Econòmica d'Amics del País de Granada.[1] Fou professor de pintura[2] i membre de l'Acadèmia de Belles Arts de Granada i mestre de les classes gratuïtes d'anatomia pictòrica de la Societat d'Amics del País. Va morir el 1856 o una mica abans, quan es documenta la seva defunció a través d'un discurs en elogi a la seva memòria realitzat per part del prevere Navarro Asencio, en el qual lamenta la seva mort prematura.[3]

Referències[modifica]

  1. «Sesión pública de la Sociedad ecónomica de Amigos del País de Granada». Boletín Oficial del Ministerio de Fomento, vol. 18, 1856, pàg. 558.
  2. Castellanos Losada, Basilio Sebastián. Álbum de Azara: corona científica, literaria, artística y política. Madrid: Imprenta de Alejandro Fuentenebro, p. 210, 697. 
  3. Ossorio y Bernard, Manuel. Galería biografica de artistas españoles del siglo XIX (en castellà). volum I. Madrid: Imprenta de Ramón Moreno, 1868, p. 15-16.