Mastí anglès

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de raça de gos Mastí anglès
Generalitats
País d'origenRegne Unit Regne Unit
Característiques físques
Pes160 lb, 230 lb, 120 lb i 170 lb Modifica el valor a Wikidata
Alçada30 in i 27,5 in Modifica el valor a Wikidata
Classificació i estàndard de la raça
Codi de Catàleg264 Modifica el valor a Wikidata (Federació Cinològica Internacional Modifica el valor a Wikidata)

El mastí anglès o mastiff és una raça de gos.

Història i origen[modifica]

Descendent del Mastí del Tibet, va ser portat a Europa pels fenicis; de seguida la seva veritable pàtria va arribar a ser Gran Bretanya, on ha estat molt apreciat. Una de les races més antigues, els Mastiff van ser guardats com un tresor pels babilonis fa més de 4000 anys.

Descripció[modifica]

Crani massís, ulls petits i distanciats, orelles petites, potes fortes i rectes, assentades en angle recte en el seu maluc i homoplats, cua alta i llarga.

Pelatge: El pelatge extern és curt i llis, l'intern és dens i tupid. Color préssec, beix o tacat. El musell ha de ser negre.

Alçada: mascles 75 cm., femelles 69 cm.

Pes: De 79 a 86 kg.

Cures[modifica]

Necessita exercici diari per a construir el seu port musculós i una alimentació cuidada, molt important fins que finalitzi el creixement, cap als dos anys.

Temperament[modifica]

Els diferents creuaments estudiats tècnicament, han eliminat la seva antiga ferocitat, pel que avui és un gos equilibrat, mans, desitjós d'afecte i molt bo amb els nens. Quan se l'ensinistra, pot enfrontar-se amb els delinqüents amb extraordinària agressivitat.

Entrenament[modifica]

És un gos una mica tossut (més aviat mandrós), al qui li pot costar un poc d'aprendre. Tanmateix, sí que se'l pot educar per a tasques de defensa.

Utilitat[modifica]

Gos de defensa, ensinistrat adequadament. També com a gos de companyia si es té l'espai i el temps suficient per a dedicar-s'hi. No és adequat per a un pis.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mastí anglès