Mecànic

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula ocupacióMecànic
Tipus d'ocupació
treballador manual Modifica el valor a Wikidata
Camp de
treball
manteniment Modifica el valor a Wikidata

Un mecànic és un artesà, tècnic o comerciant expert que utilitza eines per construir o reparar maquinària.[1]

Obligacions[modifica]

La major part dels mecànics s'especialitzen en una àrea determinada, com l'aire condicionat i la refrigeració mecànica, mecànica automotriu, mecànica de bicicletes, calderes mecànica, mecànica general, manteniment industrial mecànica (Millwrights), motocicletes mecàniques, mecànics d'avions, mecànics d'autobús, mecànics de camions,[2] mecànics de gasoil i mecànics de tancs en els serveis armats .

Normalment, un mecànic està certificat per una associació comercial o un poder del govern regional. La mecànica es pot separar en dues classes segons el tipus de màquina en què treballen, pesos i pesats. El pes pesat es fa en màquines més grans o en equips pesants, com ara tractors i remolcs, mentre que el treball lleuger és en articles més petits, com ara motors d'automòbil.

Mecànica automàtica[modifica]

La mecànica automàtica engloba ,molts sectors. Alguns poden especialitzar-se en els aspectes elèctrics, mentre que altres poden especialitzar-se en els aspectes mecànics. Altres àrees inclouen: frens i direcció, suspensió, transmissió automàtica o manual, reparacions de motors o diagnòstic de queixes dels clients.

Un tècnic d'automòbil té una àmplia varietat de temes per aprendre.

Referències[modifica]

  1. 1980 Census of Population: Classified Index of Industries and Occupations. U.S. Department of Commerce, Bureau of the Census, 1982, p. O-68. 
  2. Henderson, C.J.. Career Opportunities in the Armed Forces. Facts On File, Incorporated, 2010, p. 230 (Career Opportunities Series). ISBN 978-1-4381-1062-2.