Molí de la Torre (la Bisbal d'Empordà)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Molí de la Torre
Imatge
Dades
TipusMolí hidràulic Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXV-XVI
Característiques
Estil arquitectònicGòtic tardà
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativala Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAl costat de la carretera de Girona. La Bisbal d'Empordà (Baix Empordà)
Map
 41° 58′ 24″ N, 3° 01′ 42″ E / 41.9733°N,3.0284°E / 41.9733; 3.0284
BCIN
IdentificadorBCIN: 4066-MH
IPAC: 6919

El Molí de la Torre és un monument del municipi de la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà) declarat bé cultural d'interès nacional.

Descripció[modifica]

L'element està situat vora la carretera de Girona, entre la Bisbal i Corçà. Es tracta d'una torre de defensa de pedra que sobresurt del conjunt d'edificis que l'han amagada parcialment, principalment en la part baixa. Forma part d'un antic molí fariner, molt modificat en l'actualitat. La torre és de planta quadrada, i conserva la corsera en gairebé tot el seu perímetre.

Història[modifica]

Fins als anys trenta del segle actual el molí de la torre va ser utilitzat com a molí fariner. Funcionava amb l'aigua del Rec del Molí, provinent del riu Daró. El molí té un interès històric, ja que va ser la primera indústria de la Bisbal. Hi ha documentació relativa als molins des d'època medieval. La torre defensiva pot ser datada cap als segles XII-XIII.

L'element es conserva en bon estat, però necessitaria una restauració, ja que part de la corsera, a la banda posterior, es troba malmesa.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Molí de la Torre
  • «Molí de la Torre». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 12 maig 2012].