Museu Náprstek

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Museu Náprstek
Imatge
Dades
TipusMuseu Modifica el valor a Wikidata
Part deMuseu Nacional de Praga Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaPraga (Txèquia) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióU Dobřenských (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Map
 50° 05′ 03″ N, 14° 24′ 59″ E / 50.08405°N,14.416444°E / 50.08405; 14.416444
Activitat
FundadorVojta Naprstek Modifica el valor a Wikidata
Lloc webnm.cz Modifica el valor a Wikidata

El Museu Náprstek és un museu d'art asiàtic, africà i natiu americà situat a la plaça de Betlem a Praga, República Txeca. És una de les diverses exposicions permanents del Museu Nacional. El museu està situat a l'antic recinte cerveser i vinícola d'U Halanku, al nucli antic de Praga.

Història[modifica]

Exposició egípcia en el Museu Náprstek

El museu, originalment privat, va ser fundat en 1874 pel polític renaixentista nacional txec Vojtěch Náprstek en la seva antiga cerveseria familiar, com el Museu Industrial Txec.[1] Després de la seva mort el museu es va convertir en el Museu Etnogràfic, i des de la Segona Guerra Mundial s'ha centrat en les cultures no europees.

En el segle xix el museu va ser un dels centres culturals i educatius de la intel·lectualitat txeca. Gran part de la seva col·lecció prové del Náprstek i els seus amics que eren expatriats txecs, viatgers i etnografistes. Només una part de la gran col·lecció del museu està disponible per al públic.

Referències[modifica]

  1. Muzeum, Národní. «Náprstek Museum of Asian, African and American Cultures». National museum. [Consulta: 14 abril 2019].