Natxo Montero

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNatxo Montero

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1972 Modifica el valor a Wikidata (51/52 anys)
Bilbao (Biscaia) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióballarí, coreògraf Modifica el valor a Wikidata

Natxo Montero (Bilbao, 1972) és un coreògraf i ballarí basc.[1] Inicialment es va especialitzar en dansa tradicional basca. Més endavant també es va formar en dansa contemporània i interpretació, completant la seva formació entre Brussel·les, Lisboa, Barcelona i França.[2] Posteriorment va participar en diverses obres com a intèrpret, fins que el 2008 va crear la seva companyia. Entre les seves obres més destacades s'inclouen CUADRA-T i Carni di prima qualità, dues peces premiades i amb recorregut nacional i internacional. També destaca Barbecho, en col·laboració amb Laia Cabrera, estrenada al juny de 2014 a la sala La Fundición de Bilbao.[3]

Actualment combina la seva feina com a coreògraf amb la d'intèrpret en diferents muntatges, i la tasca pedagògica. Entre els darrers muntatges hi destaquen aquells realitzats amb el Teatro Arriaga.

Referències[modifica]

  1. «Natxo Montero».
  2. Press, De Tam-Tam. «El bailarin vasco Natxo Montero reflexiona sobre el proceso de creación en El Abeitar», 18-11-2014. [Consulta: 21 abril 2017].
  3. «Barbecho, de la Compañía de Danza Natxo Montero, en Quito» (en espanyol europeu). Arxivat de l'original el 2017-04-22. [Consulta: 21 abril 2017].