Nexperia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióNexperia
Dades
Tipusempresa Modifica el valor a Wikidata
Indústriaindústria de semiconductors Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballElectrònica, Semiconductors
Forma jurídicaGmbH Modifica el valor a Wikidata
Història
CreacióPaïsos Baixos
(2001)
FundadorPaïsos Baixos
Activitat
ProdueixSemiconductors
Governança corporativa
Entitat matriuWingtech Technology (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Lloc webnexperia.com

Nexperia és un fabricant de semiconductors model de foneria amb seu a Nijmegen, Països Baixos. És una filial de l'empresa xinesa Wingtech Technology. Té fàbriques de front-end a Hamburg, Alemanya i Greater Manchester, Anglaterra.[1] És l'antiga unitat de negoci de productes estàndard de NXP Semiconductors (anteriorment com a Philips Semiconductors). La gamma de productes de l'empresa inclou transistors bipolars, díodes, protecció ESD, díodes TVS, MOSFET i dispositius lògics.[2]

Nexperia és una spin-off de NXP Semiconductor després que la seva antiga empresa matriu vulgui concentrar el negoci en electrònica de senyal mixt per a seguretat, informàtica incrustada i cotxes connectats.[3] el 14 de juny de 2016.[4]

Es va anunciar que Nexperia es vendria NXP a un consorci d'inversors financers xinesos format per Beijing Jianguang Asset Management Co., Ltd ("JAC Capital"), una filial d'una empresa d'inversió estatal xinesa[5] i Wise Road. Capital LTD ("Wise Road Capital"). La transacció es va fer oficial el 6 de febrer de 2017. JAC Capital i Wise Road Capital se centren en inversions globals, inclosa la inversió en R+D, fabricació i servei al client.[6] Després de la transacció, Nexperia es va convertir en una empresa independent i tot l'abast del negoci de productes estàndard de NXP, inclòs el seu equip directiu, liderat per Frans Scheper, i uns 11.000 empleats de NXP es van transferir a Nexperia.[6]

El 25 d'octubre de 2018, Nexperia es va tornar a vendre a Wingtech Technology Co Ltd, ODM per a empreses de telèfons intel·ligents per 3.600 milions de dòlars. Com a conseqüència de les operacions, serà propietari del 75,86 per cent de Nexperia.

Abans de convertir-se en el nom de l'empresa per al negoci de Productes estàndards derivat de NXP, Nexperia era una marca per a la gamma de processadors multimèdia de NXP.

El 2021, la companyia va comprar el Newport Wafer Fab a Gal·les.[7]

Referències[modifica]

  1. «Manufacturing | Nexperia» (en anglès). www.nexperia.com. [Consulta: 20 desembre 2018].
  2. «Nexperia B.V. - Company Overview» (en anglès). Bloomberg.
  3. Morra, James. «Nexperia Begins Life Divorced from NXP Semiconductors» (en anglès). www.electronicdesign.com. Endeavor Business Media. [Consulta: 29 December 2021].
  4. , 14-06-2016.
  5. «Deacons advises JAC Capital on the US $1.8 billion acquisition of NXP Semiconductors’ power amplifier business - Deacons» (en anglès). www.deacons.com. [Consulta: 24 juliol 2021].
  6. 6,0 6,1 , 14-06-2016.
  7. «UK ministers quietly approve Chinese microchip factory takeover» (en anglès). POLITICO. https://www.politico.eu,+01-04-2022.+[Consulta: 1r abril 2022].