Nimbus (Motocicleta)

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca


Infotaula d'organitzacióNimbus
Dades bàsiques
Tipus entitat negoci
Història
Fundació 1918
Dissolució 1957
Activitat
Organització i govern
Seu central 
Modifica les dades a Wikidata

Nimbus va ser una empresa de motocicletes que es va fundar l'any 1910 a Copenhaguen (capital de Dinamarca) per Andersen Fisker, i que van deixar de fabricar els seus productes cap a l'any 1960. La fàbrica va crear dos models de moto; la "Type C" (o també coneguda com a "moto de guerra", creada entre els anys 1932 i 1934) i la "Stove pipe" (any 1919). Cronològicament, Stovepipe va ser el primer model que va crear Nimbus.

L'any 1932 van crear la Model C, totes dues motos compartien el mateix motor de quatre cilindres i 750cc (centímetres cúbics). Nimbus va fer-se famosa a causa de l'ús de la seva moto a la Segona Guerra Mundial, la “Type C”.

Història[modifica]

Nimbus va fundar-se a l'any 1919. Produïa les primeres màquines de neteja d'Europa, donant un gran “boom” al món del rentat. Durant 9 anys aquesta marca va guanyar milers de diners, tot i que la competència era molt alta. L'any 1919, Fisker va dissenyar la primera moto de la història de Nimbus. La història de les màquines de neteja i les motos Nimbus són totalment diferents, no tenen res a veure, però com el mateix fabricant va crear ambdues coses, ja tenen una gran relació ja que al 1919, Fisk va utilitzar el seu coneixement d'enginyeria mecànica per crear una moto amb la capacitat d'arribar als 90 km/h amb total facilitat, va tornar a triomfar amb les seves invencions.

Fisk va crear unes motos rígides, amb un motor molt potent. Però va haver gent que va decepcionar-se amb la moto al llarg del temps ja que aquesta tenia problemes tècnics que sorgien als 10 anys de fabricació. Patia sobreescalfaments al motor i es feien malbé els cilindres (una part essencial de un vehicle amb motor). La moto no era capaç d'arribar als 94 km. Això era degut a la mala refrigeració d'aquests.

Aquestes motos van tenir molta importància en el seu dia, cadascuna va marcar un període de temps.

Stove Pipe[modifica]

Va ser la primera moto que va fabricar Nimbus com a marca oficial al 1919. Fisker tenia pensat fer la gran competència amb les marques més importants de motos de l'època, com les BMW o les Harley-Davidson, etc. Nimbus va presentar un model de moto mai s'havia vist ja que en aquells temps no va haver una moto tan innovadora com la seva. Ràpidament, les marques de competència van crear diferents models per no perdre la fama. Anders va guanyar molts diners durant els 25 anys, però al 1932 va veure's obligada a crear altre model, la “Tipus C”.

El motor de la moto el va compartir amb els altres 2 germans seus. Un model de 746cc amb 4 cilindres, que permetia a la moto a arribar entre els 90 i els 100km/h sense grans complicacions. Poc a poc la moto anava patint desgast del motor per la poca refrigeració dels cilindres, fent que la velocitat punta baixes a mesura del temps (de 90 km/h a 80km/h al llarg de 10 anys).

El seu ús no era quotidià, ja que la moto podia arribar a una gran velocitat en molt poc temps i la circulació per la carretera urbana era complicada. Va usar-se inicialment per les competicions de motos, com a corredora professional deixant uns bons resultat. Durant el temps, Stove Pipe va desenvolupar dos sub-models que volen arreglar els problemes d'aquest model, la “Tipus A” i la “Tipus B”, totes dues amb els mateixos components, però no amb la mateixa refrigeració.

Nimbus finalment va crear 1.300 models al llarg de set anys a Copenhaguen, però degut al “boom” econòmic de l'època, Fisk va transportar a Nimbus i la pròpia marca de màquines de neteja a Noruega, on va fabricar els altres dos models restants. Actualment es desconeix quants models de Stove Pipe restants hi han en tot el món.

Tipus C[modifica]

Nimbus es va veure obligada a crear nous models de motos ja que l'anterior es va quedar molt anticuada i durant els 5 anys anteriors, Nimbus va perdre popularitat perquè les marques competents com BMW i Harley (productors de motocicletes més importants del moment) van crear nous models que es van veure més reflectits a la vida quotidiana als centres urbans.

Però Fisk va posar remei al problema creant un model arribaria fins molt lluny, fins a la mateixa Segona Guerra Mundial.

Aquesta moto va fer servir el motor de la Stove Pipe com a base, però va millorar la refrigeració dels cilindres proporcionant una major durabilitat i resistència a la moto.

La primera venta del model va ser a l'estiu del 1934. Aquests models es van fabricar a Dinamarca, on els aliats tenien els poders d'aquelles terres en el moment.

Donant un salt en el temps, 6 anys després de la seva primera fabricació, la Segona Guerra Mundial va obrir les portes a la industria de Nimbus. A principi de l'any 1939, la policia Danesa va fer un contracte amb Fisk per poder proporcionar aquest model a les forces terrestres dels aliats del Nord d'Europa. El govern va donar 50 milions de Corones Daneses a l'empresa, la qual va crear unes 600 motos al llarg dels 1940 i els 1945. Fisk, juntament amb el seu fill Anders, van traslladar-se a Noruega degut a la guerra ja que el 1942 les forces Nazis van conquistar Dinamarca.

Aquest model de moto va ser fabricat fins a l'any del tancament de la marca, el 1960. Aquesta moto era sovint de veure, però al 1972 va decréixer grandiosament el nombre de motos restant en tots el món.

Components[modifica]

Nimbus va compartir els mateixos components en les dues motos, només que va afegir unes petites millores en el Model C. En primer lloc ens trobem un motor de 4 cilindres amb uns 750 cc (centímetres cúbics) aproximats. Això feia que la moto pogués arribar als 90 km/h. Degut a un problema de refrigeració, la Stovepipe va patir problemes als 10 anys de fabricació de la moto. Aquest problema es va solucionar amb el suport d'Anders (fill de Fisk) amb el “Model C”.

A aquestes motos se les podia acoblar un sidecar, un estri que permet augmentar la capacitat de persones en la moto. Els seients de la moto tenien un motlle sota seus per si hagués un cas de sots. Aquesta era la suspensió bàsica de la Stove Pipe, que durant el temps es va anar millorant en els seus altres dos models (“Stove Pipe Model A” i la “Stove Pipe Model B”). Segons els clients de les motos, aquests deien que la suspensió de les rodes no era la millor del món, podria haver estat molt més millorable. Stove pipe va contar amb dos cilindres durant els quatre primers anys, més tard, la marca es va veure obligada a posar 4, i així deixant-la fins al moment. Aquesta moto, juntament amb la BMW, van ser les primeres motos en incorporar la “forqueta telescòpica“ als seus models. Aquesta era una peça que cobria la part superior de la roda permetent poder girar a les corves amb la moto inclinada, com és de costum veure a les carreres.

Models fabricats i restants arreu del món[modifica]

Durant el període d'existència de Nimbus, aquesta va fabricar un número determinat de motos, uns 12.000 models aproximats, dels quals queden 4.000 registrats arreu del planeta.

Actualment, hi han milions de tipus de motos arreu del món que són molt millor que les Nimbus, però Anders va descriure així el boom de les motos del seu pare: “va ser el començament de la nova era del motor, i no hi ha res a veure amb lo que va passar en el passat amb lo que està passant en en present, és un altre tipus de context ultra avançat”.

Andersen Fisker va morir un 8 de desembre del 1975. Abans de morir va argumentar el seu treball al públic, autodenominat-se com un dels creadors de les competicions de motocicletes. Anders, el seu fill, va prometre al seu pare que seguiria endavant amb els projectes que li va heredar. Cap als finals del 1994, Fisker va convocar un esdeveniment a Berlín, la “Bobbers Motor Congress del 1994” (“Bobber” era el segon nom de les Nimbus). Mitjançant subscripcions, Anders va fer un recompte total de les motos. 4.000 motos restants, de les 12.000 que es van fabricar en el seu dia. En aquella “reunió”, Anders va poder gaudir de vells records, segons la seva descripció a les fonts públiques. [cal citació]

Nilfisk a Nimbus[modifica]

Uns anys abans de la creació de Nimbus, Anderson va tenir una empresa de màquines de neteja juntament amb Hans Marius Nielsen, àlies “Nilfisk”. Aquesta empresa va ser de les primeres d'Europa que va crear aquests aparells “d'ús quotidià”. Va sorgir al 1906 a Brøndby, Dinamarca com a resultat de 2 enginyers (els creadors de l'empresa). Andersen, anteriorment es va dedicar a produir motors elèctrics per ventiladors, trepants i més tard, per a les Nimbus.

La empresa va començar a repartir-se arreu del món gràcies al seu primer triomf amb les màquines, deixant així 45 entitats de venta i 100 distribuïdors arreu del planeta. Nilfisk no va tenir cap problema per contractar gent, al revés, el triomf que va guanyar va deixar-li pas a contractar a uns 5.800 empleats, dels quals només queden 5.500 arreu de 45 països.

Degut a la fama que va arribar a aconseguir, una altre marca de màquines de neteja, Viper va fer un contracte amb Nilfisk per crear una sèrie de màquines tant amb els productes de la marca de Fisk com amb els de la marca "manager”. El resultat va ser un total triomf, ja que Viper tenia fama en la neteja, només necessitava l'ajuda d'un gran enginyer electrònic com Anderson.

En el present, Nilfisk encara conserva la seva producció, no com Nimbus. Això ha donat pas al canvi de les seves màquines tant estèticament com internament. El software de la “nova era” ha permès a Nilfisk crear unes maquines altament desenvolupades que ja no necessiten l'ajuda d'un humà. Ara aquestes tenen hores de funcionament programades, uns sensors ultrasònics molt eficients, i un “sensor de terrenys” que permet canviar el mètode de neteja segons el tipus de terra. “Nilfisk està disposada a seguir amb el desenvolupament i evolució en les seves màquines del present al futur” <<Anders Fisker>>.

Notes[modifica]


Enllaços externs[modifica]