Olle Persson

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaOlle Persson
Biografia
Naixement17 juny 1949 Modifica el valor a Wikidata (74 anys)
Luleå (Suècia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat d'Umeå Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióprofessor d'universitat, sociòleg Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat d'Umeå Modifica el valor a Wikidata
Premis

Olle Persson, 17 juny 1949, Luleå, (Suècia), és un informàtic suec.

Olle Persson va estudiar a la Universitat d'Umeå, i va obtenir el grau de doctor en sociologia el 1980. El 1999 va ser nomenat catedràtic de Biblioteconomia i Documentació, dins el Departament de Sociologia, i passà a dirigir l'Inforsk (Grup de Recerca de la Informació).

Ha fet contribucions importants al desenvolupament de tècniques bibliomètriques i ha centrat el seu treball en l'anàlisi de les comunicacions científiques dels científics i dels enginyers. És el creador de Bibexcel, una eina d'anàlisi de dades bibliogràfiques escrita en programari lliure.[1][2] Les dades que recull combinades amb el programari Pajek permeten fer mapes de coneixement.[3] El seu ús i influència s'ha estès entre tots els investigadors bibliomètrics[4][5] El 2011 va rebre la medalla Derek de Solla Price.[6]

Referències[modifica]

  1. «Bibexcel ː A tool-box developed by Olle Persson, Inforsk, Umeå univ, Sweden». Umeå University. Department of Sociology. Arxivat de l'original el 17 de febrer 2016. [Consulta: 13 febrer 2016].
  2. «BibExcel». Universität Wien. Universitätsbibliothek. Bibliometrie. [Consulta: 13 febrer 2016].
  3. Persson, Olle. «Mapping science ising Bibexcel and Pajek» (PPT). European Summer School for Scienometrics. [Consulta: 13 febrer 2016].
  4. García-García, Alícia, Pardo-Ibáñez, Alberto; Ferrer Sapena, Antonia; Peset, Fernanda; González-Moreno, Luis M. «Eines d'anàlisi de dades bibliogràfiques i construcció de mapes de coneixement: Bibexcel i Pajek». bid ː textos universitaris de biblioteconomia i documentació, núm. 34, juny 2015. DOI: http://dx.doi.org/10.1344/BiD2015.34.21.
  5. «Celebrating Scholarly Communication Studies – A Festschrift for Olle Persson at his 60th Birthday» (PDF). e-Newletter of International Society for Scientometrics and Informetrics, Special vol. 15 S, June 2009.
  6. «Derek de Solla Price Award of the journal 'scientometrics'». ISSI ː International Society for Scientometrics and Informetrics. Arxivat de l'original el 4 de març 2016. [Consulta: 13 febrer 2013].

Enllaços externs[modifica]

  • Llista de les seves publicacions: «Olle Persson. Publications». Umeå University. Department of Sociology. [Consulta: 13 febrer 2012].