Onsen

De Viquipèdia
Piscina exterior d'un onsen, a Naruko, Miyagi
Maguse Onsen, a Kijimadaira, prefectura de Nagano, Japó.

Onsen (温泉) és el mot japonès per deu termal, però també designa els establiments termals (balnearis) al voltant de la deu.

Els onsen són els banys tradicionals japonesos amb les aigües termals d'origen volcànic. Aprofiten la calor natural d'aquestes aigües procedents de la gran activitat volcànica i les seves propietats beneficioses (minerals, salis…) per a la cura de la pell, la bellesa i la salut. Normalment amb una entrada s'hi pot estar tot el dia encara que si el onsen és especial o molt famosa de vegades té un temps determinat.

També hi ha hotels amb onsen. Normalment proporcionen yukata ("quimono" de cotó) i geta (xancles de fusta) per poder sortir sense haver de vestir-te i desvestir-te cada vegada. És molt comú veure a la gent pels voltants de l'hotel, de compres o passejant amb els yukatas de l'hotel.

A les ciutats de Yamaguchi i Matsuyama (encara que hi ha alguna més) hi ha molts hotels onsen, però són famoses perquè hi ha molts onsen a l'aire lliure per als peus, on la gent se senti per relaxar-se i parlar mentre té els peus calents.

Hi ha diverses normes a l'hora de visitar un Onsen :

  • Homes i dones per separat.
  • Nus completament.
  • Cal dutxar-se abans d'entrar a l'ofuro. En general, hi ha moltes dutxes i totes amb gel, xampú i condicionador..
  • Molt important no tenir tatuatges, o almenys visibles, ja que al Japó els yakuza (màfia japonesa) porten grans tatuatges que els diferencia dels altres i és per això que no els permeten l'entrada, per evitar problemes. Depenent del onsen, són una mica més permissius amb els estrangers, i si és petit i ho tapes no hi ha problema, encara que a poc a poc van entenent que els estrangers els porten com a simple decoració.
  • Cal portar una petita tovallola de mà per eixugar-se la cara. No obstant això, aquesta mai ha de ficar-se en el ofuro, es posa sobre el cap o es deixa apartada en un lloc proper però sec.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Onsen