Orgasme expandit

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search

Un orgasme expandit és qualsevol experiència sexual més intensa i extensa del que es descriu habitualment com un orgasme regular.[1] Inclou un rang de sensacions que inclouen orgasmes de cos sencer, com ara els descrits pel doctor Wilhelm Reich, i orgasmes que poden durar des de pocs minuts a diverses hores.[2] El terme va ser encunyat l'any 1995 per Patricia Taylor, qui ho va emprar en la seva investigació sobre experiències sensuals intenses en 44 parelles de diverses procedències, i en un vídeo que va produir l'any 1998.

Les característiques definitòries de l'orgasme expandit són les sensacions energètiques i les contraccions en tot el cos, especialment a l'abdomen, cuixes interiors, mans i peus, i per descomptat els genitals, com va descriure Reich en el seu llibre de l'any 1942 The Function of the Orgasm. La doctora Taylor descriu els informes de practicants entrant en estats alterats de consciència, el que els produïa una profunda alliberament i rejuvenación emocional, profundes experiències espirituals, una consciència que generalment no es percep en orgasmes regulars, i la percepció de l'energia que s'expandeix més enllà dels límits del propi cos.[3] S'ha informat d'experiències similars en estudis realitzats per la doctora Jenny Wade,[4] i per David deïtat.[5] La doctora Taylor assenyala que els homes tenen les mateixes probabilitats que les dones d'entrar en aquests estats i tenir totes les experiències assenyalades anteriorment.[3] Addicionalment, tant Brauer,[6] com Bodansky,[7] tracten sobre l'orgasme expandit masculí.

Els participants de l'estudi de la doctora Taylor van arribar als estats d'orgasmes expandits utilitzant diverses pràctiques i modalitats sexuals. Les quatre principals van ser: autoestimulació manual (60%), estimulació manual per part de la parella (35%), penetració (30%) i estimulació oral (15%).[8]

Les teories sobre els processos biològics requerits per entrar en aquests estats inclouen l'estimulació i elevació progressiva i equilibrada dels sistemes nerviosos simpàtics i parasimpàtics. Això s'evidencia en la pràctica tàntrica que empra tècniques de respiració com les esmentades per Nik Douglas i Penny Slinger en el seu llibre de l'any 1979 Sexual Secrets: The Alchemy of Ecstasy,[9] per activar el sistema nerviós parasimpàtic durant l'activitat sexual.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

 1. The ESO Ecstasy Program: Better, Safer Sexual Intimacy and Extended Orgasmic Response, Alan Brauer & Donna Brauer, Warner Books (1991), Pàg 24-25
 2. Patricia Taylor, tesi doctoral (2000), En la seva tesi de doctorat, es va trobar que la mitjana de temps d'un OE era de 54 minuts
 3. 3,0 3,1 Patricia Taylor, tesi doctoral (2000), Aquests resultats es resumeixen en l'abstract de la seva tesi.
 4. Transcendent Sex: When Lovemaking Opens the Veil, Jenny Wade (2004), pàg 27-28 i 272-278
 5. The enlightened Sex Instruccions, David Deïtat (2005), Sounds True Publishing, pàg 95, 133, 142
 6. ESO Ecstasy Program, Brauer and Brauer, pàgs 109-110
 7. The Illustrated Guide to Extended Massive Orgasm, Dr Steve Bodansky, Dr Vera Bodansky (2002), pàg 4
 8. Patricia Taylor, tesi doctoral (2000), Resultats a la pàgina 152, Taula 6, "Descriptive Statistics"
 9. Sexual Secrets: The Alchemy of Ecstasy, Nik Douglas and Penny Slinger (1979), Destiny Books, pàg 35, 36

Bibliografia[modifica]

 • An Observational and Comparative Study of the Practitioners of Expanded Orgasm: An Investigation Of An Effective, Powerful, and Accessible Path to Transcendent States of Consciousness, Patricia Taylor, tesi doctoral (2000)
 • Liberated Orgasm, The Orgasmic Revolution, Herbert A. Otto (1999)
 • The Doctrine of Vibration: An Analysis of the Doctrines and Practices of Kashmiri Shaivism, Mark S. G. Dyczkowski (1987)
 • Silent Orgasm, From Transpersonal to Transparent Consciousness, Gunter Nitschke (1995)

Bibliografia addicional[modifica]

 • The Tantra Experience, Discourses on the Royal Song of Sarah, Bhagwan Shree Rajneesh (1978)
 • The Function of the Orgasm, Wilhelm Reich (1942)
 • Eros Ascending: The Life-Transforming Power of Sacred Sexuality, John Maxwell Taylor, North Atlantic Books (2009)
 • The Science of Orgasm, Prof Barry R. Komisaruk (2006)